Minia reikalavo Matijošaičių nušalinimo: gal iš Kauno išeiti bus lengviau, nei iš Rusijos? | Kas vyksta Kaune

Minia reikalavo Matijošaičių nušalinimo: gal iš Kauno išeiti bus lengviau, nei iš Rusijos?

/ R. Tenio nuotr.

Prie Kauno savivaldybės penktadienio vakarą susirinko gausus būrys kauniečių ir miesto svečių. Minia protestavo prieš Matijošaičių šeimos verslo „Vičiūnų grupė“ atstovavimą teroristinei valstybei Rusijai tarptautiniu lygmeniu. Reikalaujama pradėti tiek mero V. Matijošaičio, tiek jo sūnų tarybos narių nušalinimo procedūras.

Kaip naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė antradienį, savivaldybei buvo išsiųstas prašymas leisti organizuoti protestą, kuriame susirinks 50 žmonių. Savaitės eigoje paaiškėjo, jog toks leidimas buvo suteiktas, tad penktadienį gausus būrys žmonių susirinko prie Kauno miesto savivaldybės pastato Laisvės alėjoje.

Protesto akciją tiesiogiai transliavo naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“.

Du metai politinės veidmainystės

Protesto „Politinės veidmainystės gimtadienis: du metukai“ metu prie savivaldybės Laisvės alėjoje buvo patiestas gimtadienio stalas, ant kurio, kaip ir ant kiekvieno gimtadienio stalo – tortas. Tiesa, šis tortas buvo papuoštas specialiomis, vaistinėje parduodamomis, žvakutėmis. Jos simbolizavo tikrai ne suskaičiuotų metų skaičių.

Rinks parašus mero interpeliacijai

Kaip teigiama TS-LKD išplatintame pranešime žiniasklaidai, Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicija, kuri yra iš 8 narių sudaryta TS-LKD frakcija, rinks parašus mero interpeliacijai.

Tam, kad savivaldybės taryba pradėtų mero įgaliojimų netekimo procedūrą, reikalinga surinkti bent trečdalį visos tarybos narių parašų (14). Be 8 TS-LKD frakcijoje esančių tarybos narių, 4 priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąjungai, o dar 3 tarybos nariai – Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijai. Likę 26 tarybos nariai buvo išrinkti pagal visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ sąrašą.

Naujienų agentūros ELTA duomenimis, Kauno vicemeras Tomas Jarusevičius atkreipė dėmesį, jog V. Matijošaičiui rengiama interpeliacija sutampa su mero kasmetinėmis atostogomis.

LRT radijo duomenimis, jau du metus Rusiją palikti žadančio Matijošaičio šeimos verslas atstovauja Rusijos maisto pramonei tarptautiniu mąstu.

Lietuvos valdantieji žada siekti, kad „Vičiūnų“ grupei nebūtų leista dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

Prezidentas G. Nausėda pripažino, kad Kauno meras yra pažeidžiamas, tačiau teigė, jog jis buvo išrinktas Kauno žmonių.

„Viena ranka tiesia pagalbą o kitoje laiko peilį“

Iš Palangos kilęs jaunuolis, jau kelis metus gyvenantis laikinojoje sostinėje, nepabūgo išsakyti savo nuomonę.

„Kauno meras viena ranka tiesia pagalbą, kitoje laiko peilį. Kalbu apie tai, kad Ukrainai buvo padovanota 20 autobusų. Ar tai nėra pasityčiojimas?“ – kauniečių klausė vaikinas.

Palaikyti protesto idėjos atvyko ir iš toliau

Mitingo organizatoriai kvietė norinčius žmones pasisakyti per mikrofoną.

Vienas pasisakęs žmogus teigė esąs iš Lentvario. Jis stebėjosi, jog tokie dalykai vyksta Kaune.

Vyras teigė, jog dirba su parama Ukrainai ir dažnai krauna autobusus ukrainiečiams reikalingais daiktais. „Simboliška, kad antra stotelė pajudėjus iš Vilniaus į Ukrainą yra būtent Kaunas“, – teigė jis.

Dar viena protestuotojų pora atvyko iš Šiaulių.

Jauna šeima teigė, kad studijų metus praleido Kaune, tad jiems skaudu, jog jų jaunystės, studijų laikų miestas yra valdomas tokio žmogaus. „Palaikysime Ukrainą kiek galėsime“, – sakė šiauliečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA