Gražiausias arijas filharmonijoje atliks dirigento ir vokalo pedagogo J. Fisher kursų dalyviai | Kas vyksta Kaune

Gražiausias arijas filharmonijoje atliks dirigento ir vokalo pedagogo J. Fisher kursų dalyviai

A. Treikausko nuotr.

Į nuostabių operų arijų bei uvertiūrų vakarą – koncertą, kuris šeštadienį vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje, klasikinės muzikos gerbėjus kviečia Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas) drauge su visu būriu solistų, tarp kurių yra ir publikai puikiai pažįstamų dainininkų.

Operų arijas koncerte atliks pasaulyje žinomo vokalo pedagogo John Fisher rengiamų meistriškumo kursų dalyviai: Gabrielė Jevsejevaitė (sopranas), Karolina Činikaitė – Stankevičienė (sopranas), Viktorija Zeilikovičiūtė (sopranas), Inga Gykytė-Kergė (sopranas), Gytis Murauskas (tenoras), Martynas Stankevičius (baritonas), Haipeng Hao (baritonas), Eugenijus Chrebtovas (baritonas) bei Joris Rubinovas (bosas). Koncerte skambės ištraukos iš Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi bei kitų klasikų operų.

„Bendradarbiaujame jau nuo 2013-ųjų, ir turime daugybę progų įsitikinti, kaip nuoširdžiai oficialus mūsų orkestro konsultantas operų ir vokalo projektams John J. Fisher (Didžioji Britanija) padeda muzikams siekti kūrybinių aukštumų. Jis pastoviai konsultuoja mūsų orkestrą, solistus, kolektyvo vadovą, padeda rengti naujas programas.

Ypač jo ilgametė patirtis praverčia, kai Kauno miesto simfoninis orkestras su solistais – pasaulinio lygio žvaigždėmis – įrašinėja plokšteles. Jų iki šiol esame jau įrašę daugiau nei dvidešimt. Ir gera žinoti, kad dalis šių plokštelių buvo puikiai įvertintos tarptautiniuose apdovanojimuose, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas A. Treikauskas.

Koncertą diriguos solistų meistriškumo kursams vadovavęs Fisher. Šiuo metu jis yra visame pasaulyje paklausus vokalo pedagogas, dirigentas bei operos konsultantas. Taip pat – ir operos vadybininkas bei įrašų prodiuseris, kurį jau ne vienerius metus sieja graži kūrybinė draugystė su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

Po studijų baigimo Karališkoje Škotijos muzikos ir dramos akademijoje bei Londono operos centre, per daugybę metų susiklosčiusią savo ilgametę karjerą J. Fisher užėmė vadovaujančias pareigas garsiausiuose pasaulio teatruose – Velso nacionalinėje operoje, Amsterdamo operoje „De Nederlandse“, Milano „Teatro all a Scala“, Venecijos „Teatro la Fenice“, Niujorko Metropoliteno operoje bei „Deutsche Grammophon Gesellschaft“ Hamburge. Glaudžiai bendradarbiavo su ryškiausiais dirigentais – Claudio Abbado, Carlos Kleiber, George Solti ir James Levine. Taip pat J. Fisher yra dirbęs su daugeliu pasaulio operos žvaigždžių, tokių kaip Luciano Pavarotti, Jose Carreras ar Joan Sutherland.

Anot Kauno miesto simfoninio orkestro vadovo A. Treikausko, šią savaitę vykusių kursų dalyviams penktadienį buvo įteikti sertifikatai. O šeštadienio vakarą filharmonijoje vyksiantis koncertas bus skambi jau ne pirmą kartą Kaune surengtuose orkestro bei J. Fisher meistriškumo kursuose pasitobulinusių solistų kūrybinė ataskaita klasikinės muzikos gerbėjams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA