Dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamas Š. Stepukonis paleistas į laisvę | Kas vyksta Kaune

Dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamas Š. Stepukonis paleistas į laisvę skyrė trijų mėnesių intensyvią priežiūrą

BNS / Dominykas Biržietis 2024/03/22 13:46
Šarūnas Stepukonis / ELTA nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas kelių dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamam buvusiam „BaltCap“ fondo partneriui Šarūnui Stepukoniui penktadienį skyrė trijų mėnesių intensyvią priežiūrą, jis išleistas iš Vilniaus kalėjimo.

„Prokuroro prašymas įtariamajam skirti kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą trijų mėnesių laikotarpiui – buvo patenkintas, skiriant jam atitinkamus įpareigojimus“, – BNS nurodė teismo atstovė Ieva Stumbrienė.

Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė BNS informavo, kad penktadienį Š. Stepukonis po beveik šešias savaites trukusio suėmimo buvo išleistas iš Vilniaus kalėjimo.

Š. Stepukonis buvo sulaikytas vasario 12-iąją, teismas jį tuomet leido suimti dviem savaitėm, suėmimas vėliau buvo pratęstas dar mėnesiui, iki kovo 24 dienos.

Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas prašė S. Štepukoniui skirti intensyvią priežiūrą – elektrinę apykoję, nebendrauti su tam tikrais asmenimis. Šią kardomąją priemonę prašyta taikyti iki birželio 20 dienos.

Teismo posėdis dėl kardomosios priemonės skyrimo penktadienio rytą vyko nuotoliniu būdu.

Anksčiau skirtas Š. Stepukonio suėmimo terminas baigiasi sekmadienį.

Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių, tačiau, pasak prokurorų, ši suma gali didėti. „BaltCap“ atstovų teigimu, iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Vyro atžvilgiu buvo atliekami du ikiteisminiai tyrimai, vasario pabaigoje jie sujungti.

Viename tyrimų Š. Stepukonis buvo pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo. Kitas, 2022 metais nutrauktas ir vasarį atnaujintas ikiteisminis tyrimas susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Prokuratūra teigia, kad didžiąją dalį pasisavintos sumos – daugiau nei 20 mln. eurų – Š. Stepukonis pralošė kazino. Dalį pinigų jis galėjo nukreipti į Vengrijos vertybinių popierių prekybos platformą „Interactive Brokers Central Europe“.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja Europos prokuroras D. Karčinskas. Jis žurnalistams anksčiau sakė, kad duodamas parodymus Š. Stepukonis „pilnai neneigia“ savo kaltės, tačiau pateikia savo įvykių versiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA