Aleksote aptiktas nelegalių cigarečių sandėlis: baltarusiškų rūkalų vertė – apie 200 tūkst. eurų (video) | Kas vyksta Kaune

Aleksote aptiktas nelegalių cigarečių sandėlis: baltarusiškų rūkalų vertė – apie 200 tūkst. eurų (video)

Vasario 15 d. Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) Kaune, Veiverių gatvėje esančiame garažų masyve aptiko sandėlį, kuriame rasta apie 40 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Toje pačioje vietoje sulaikyti trys asmenys, jau ne kartą teisti už panašius nusikaltimus, praneša Lietuvos muitinė.

Tikrino gautą informaciją

Kaip teigiama Lietuvos muitinės pranešime, pareigūnai turėjo informacijos apie galimai sandėliuojamas nelegalias cigaretes. Patikrinus vietą Aleksote, informacija pasitvirtino.

Sandėlyje buvo trys vyrai, anksčiau ne kartą teisti už panašaus pobūdžio nusikaltimus (neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Trijulė atvykus pareigūnams krovė nelegalias cigaretes iš mikroautobuso „Fiat“. Tiek mikroautobuse, tiek patalpoje rasta daugiau nei 40 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių (trijų rūšių: „NZ Gold“, „NZ Black“ ir „NZ QS“). Sandėlyje buvusios cigaretės užfiksuotos Lietuvos muitinės vaizdo įraše. Bendra visų rūkalų vertė (su mokesčiais) – apie 200 tūkst. eurų.

Sulaikytieji vėliau buvo paleisti, prieš tai paskyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

MKT Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 strp. 2 dalį – Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3–iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA