Apeliacinis teismas skelbs sprendimą už kyšininkavimą nuteisto V. Šiliausko byloje | Kas vyksta Kaune

Apeliacinis teismas skelbs sprendimą už kyšininkavimą nuteisto V. Šiliausko byloje

BNS 2024/02/28 08:04
Vilius Šiliauskas / D. Biržiečio nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį skelbs nuosprendį už kyšininkavimą nuteisto buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko byloje.

Teismas yra gavęs tiek prokuratūros, tiek V. Šiliausko gynėjo skundus.

Prokuratūra siekia, kad teismas buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui vietoj anksčiau skirtos 70 tūkst. eurų baudos skirtų šešerių metų laisvės atėmimą ir 30 tūkst. eurų baudą.

Prokuratūra teigia, kad pirmos instancijos teismas, skirdamas V. Šiliauskui tik baudą, nepagrįstai sureikšmino nuteistojo asmenybę ir neatkreipė dėmesio į nusikaltimo pavojingumą. Prokuroras mano, kad apygardos teismas skyrė pernelyg švelnią bausmės rūšį ir jos dydį, nepagrįstai dukart mažino bausmę.

Teismas gavo ir V. Šiliausko gynėjo Ruslano Boiko apeliacinį skundą, tačiau ne dėl bausmės, o siekiant konstatuoti kai kurių aplinkybių patikslinimą nuosprendyje.

R. Boiko prašo konstatuoti, kad V. Šiliausko namuose atliktos kratos buvo neteisėtos, tad negali būti laikomos įrodymais byloje. Taip pat skundžiama, kad atsakomybėn nepatraukta įmonė „Autokausta“ ir jos vadovas Juozas Kriaučiūnas, davę kyšius.

R. Boiko taip pat prašė atmesti prokuroro prašymą paskirti laisvės atėmimo bausmę V. Šiliauskui, nes jis nėra teistas anksčiau, gailisi, vykdo visuomenei naudingą veiklą, įkalinimas neigiamai paveiks jo šeimą.

Praėjusiame teismo posėdyje nuotoliu dalyvavęs V. Šiliauskas sakė, kad nuoširdžiai gailisi dėl to, ką padarė, atsiprašė dėl savo elgesio bei prašė teismo neskirti jam laisvės atėmimo bausmės.

Pernai lapkritį V. Šiliauskas už korupcinius nusikaltimus nubaustas 70 tūkst. eurų bauda, tačiau įskaičius sulaikyme praleistą laiką, jam reikia sumokėti 65 tūkst. eurų. Jam taip pat uždrausta septynerius metus dirbti valstybės tarnyboje – tai maksimalus tokios baudžiamojo poveikio priemonės terminas.

V. Šiliauskas nuteistas už tai, kad eidamas pareigas Kauno miesto savivaldybėje 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš įmonės „Autokausta“ vadovo J. Kriaučiūno kyšių už 260 tūkst. eurų. V. Šiliauskas teisme visiškai pripažino savo kaltę.

Teismas kaltės pripažinimą ir V. Šiliausko gailėjimąsi tuomet pripažino lengvinančiomis aplinkybėmis. Bausmę skirdamas teismas atsižvelgė ir į tai, kad jo išsamių parodymų pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sisteminės korupcijos Kauno miesto savivaldybėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA