„Eurovizijos“ atrankų dalyvis lieka nuteistas dėl nepilnametės tvirkinimo | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ atrankų dalyvis lieka nuteistas dėl nepilnametės tvirkinimo

BNS / Ingrida Steniulienė 2024/02/13 17:13
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vilniaus apygardos teismas antradienį atmetė dėl jaunesnės negu 16 metų merginos tvirkinimo kaltu pripažinto „Eurovizijos“ atrankų dalyvio Gaudento Janušo skundą.

„Apeliacinis skundas atmestas“, – BNS informavo teismas.

Atmetus skundą, nuosprendis įsiteisėjo.

Pernai lapkričio pradžioje teisėja Aušra Ragelienė G. Janušui paskyrė laisvės apribojimą dvejiems metams, nuteistasis įpareigotas nuo 23 iki 6 val. būti savo gyvenamojoje vietoje.

Be kaltinimų tvirkinimu, vyras taip pat pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Paprastai šis kaltinimas būna susijęs su nukentėjusiojo būkle, atsiradusia dėl patirto seksualinio išnaudojimo.

Teismo sprendimu, atlikėjas nukentėjusiajai turėtų atlyginti 3 tūkst. eurų neturtinę žalą, taip pat sumokėti 820 eurų Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybai už nukentėjusiajai skirtą advokatę.

Bylos duomenimis, G.Janušas buvo sulaikytas 2021 metų liepos 29 dieną. Baudžiamoji byla buvo gauta 2022 metų rugpjūtį, ji buvo išnagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose. Per vieną iš posėdžių buvo apklausta psichologė, teikusi pagalbą galimai nukentėjusiai merginai.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas atliko jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, baudžiamas laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA