Atidarys rašytojui K. Navakui skirtą parodą | Kas vyksta Kaune

Atidarys rašytojui K. Navakui skirtą parodą

Paroda./Organizatorių nuotr.

Sausio 25 d. 17 val. Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyks parodos „Mes silpnesni už daiktus“ atidarymas. Paroda skirta neseniai išėjusio rašytojo Kęstučio Navako 60-ies metų jubiliejui, siekiant atskleisti jo ryškią, gal net ekscentrišką asmenybę ir svarų kūrybinį palikimą, bei papasakoti ne tik apie K. Navako kūrybą, bet ir apie jo gyvenimo būdą.

Eilėraštyje „continental“ K. Navakas pasakoja apie daiktus, citatas, rankraščius, kurie pergyvena žmones – net ir pačius garsiausius menininkus. Neseniai išėjęs rašytojas paliko namus, kurie vis dar saugo tyliai kažko tebelaukiančius daiktus – vertingus ir visai beverčius, tačiau su savomis istorijomis, sugėrę visas įmanomas gyvenimo spalvas. Namai – tai veidrodis, atspindintis jame gyvenusįjį. „Artistiški“ K. Navako namai ypač. Todėl parodoje ir leisime jiems kalbėti.

Parodos atidarymo diena – sausio 25 d. – pasirinkta neatsitiktinai, nes panašiu metu žiemą švenčiamas klasiko Lordo Bairono gimtadienis. Tai vienas iš K. Navako mitų ir išrinktųjų, kurio gimtadienius jis švęsdavo kiekvieną žiemą. Tad, parodoje šiek tiek apie šią ir kitas poeto legendas, kurias jis taip mėgo apie save kurti. Poeto mylimą Kauną. Taip pat iki šiol neskelbti žymių poetų vertimai, prie kurių jis dirbo paskutiniuosius metus, bet taip ir nespėjo išleisti knygos. Žinoma, muzika – nuo mėgstamos klasikos iki sunkaus roko, – nes tai buvo esminis jo gyvenimo vektorius šalia literatūros. Ir namai, kurie tebesaugo jo buvimą. Parodoje jų vaizdas bus įamžintas nuotraukose.

Parodos kuratorė – Audronė Meškauskaitė, dizainerė – Inga Zamulskienė.

Parodos atidaryme dalyvaus K. Navako pirmasis redaktorius, draugas ir kolega poetas, eseistas Donaldas Kajokas. K. Navako kūrybą skaitys aktorius Vytautas Gasiliūnas. Taip pat parodos atidarymo metu laukia išskirtinė proga – K. Navako namus bus galima pamatyti poeto ir menininko Dominyko Andriuškevičiaus vintažine kamera filmuotuose kadruose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA