„Žalgirio“ arenoje – Lietuvos aukštųjų mokyklų viliotinis | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje – Lietuvos aukštųjų mokyklų viliotinis

Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė 2024 / R. Tenio nuotr.

Išbandyti įvairius gamtamokslinius eksperimentus, pasinaudoti galimybe susipažinti su virtualios realybės pritaikymu psichologijoje, pasimokyti lavinti sąmoningo atsipalaidavimo (mindfulness) įgūdžius, įvairių žaidimų bei daugybę kitų įdomių dalykų siūlo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), Akademinio jaunimo mokslinė draugija „Modusas”, kviesdama moksleivius apsilankyti šį ketvirtadienį „Žalgirio” arenoje vykstančioje Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugėje”.

Duris inovacijoms atvėręs VDU STEAM didaktikos centras kviečia mugės lankytojus pasinerti į virtualių laboratorijų realybę, kur kiekvienas gali išbandyti skirtingų disciplinų integraciją ir interaktyvias eksperimentų veiklas. Ši erdvė, jos įkūrėjų teigimu, skirta tiek mokiniams, tiek suaugusiems, siekiantiems patirti mokymąsi naujai, naudojant pažangiausias technologijas bei įtraukiančią virtualią realybę.

Įvairių inovacijų pavyzdžius mugėje demonstruoja ir kitos Lietuvos aukštosios mokyklos. Tačiau pagrindinis šios mugės tikslas, kaip skelbė ir naujienų portalas „Kas vyksta Kaune”, yra galimybė moksleiviams, mintyse jau dėliojantiems savo būsimų studijų planus, susitikti su Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovais.

Pasikalbėti, daugiau sužinoti apie ateities studijas bei vėliau, gerai viską apgalvojus ir susidėliojus visus „už” ar „prieš”, tinkamai jas pasirinkti. Todėl visi mugės dalyviai ne tik pristato arenoje savąsias studijų programas, bet ir teikia reikiamą informaciją apie stojamuosius egzaminus, priėmimo tvarką, konkursinio balo skaičiavimą bei kitus būsimiesiems studentams galinčius praversti dalykus.

Tiems, kurie dar tik svarsto apie studijas ir nežino, kokia sritis laukia jų ateityje, ar norėtų tiesiog geriau pažinti save, Kauno technologijos universitetas (KTU) kviečia atlikti karjeros testą.

Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė 2024
Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė 2024 / R. Tenio nuotr.

Kaip aiškino KTU Studijų informacijos sklaidos vadovė Aurelija Naseckaitė, šis testas buvo parengtas drauge su KTU ugdymo karjerai tematikos eksperte doc. dr. Vilija Stanišauskiene.

„Džiaugiamės, jog šis testas gali padėti moksleiviui aiškiau identifikuoti savo interesų lauką ir suprasti, kas jam labiausiai tinka”, – teigia vadovė.

KTU mugės lankytojus stebina inovacijų gausa. Arenoje šiandien apsilankę moksleiviai kviečiami pasitelkti fantaziją ir sumodeliuoti trimatės kompiuterinės grafikos (3D) kūrinį, išbandyti 3D rašiklius, žvilgsnio sekimo akinius, pusiausvyros platformą.

KTU Inovacijų alėjoje moksleivių dar laukia blizgučių stotelė, įvairūs šios aukštosios mokyklos studentų kurti kompiuteriniai žaidimai, kuriuos išbandyti mugės metu gali visi norintieji. Anot A. Naseckaitės, studijų mugės skirtos moksleiviams ne tik sužinoti visą rūpimą informaciją apie studijų programas, ar papildomas veiklas, bet ir susipažinti su pačiu universitetu, jame dirbančiais žmonėmis, vertybėmis bei inovacijomis.

Apsilankiusieji „Aukštųjų mokyklų mugės” stende, kur prisistato Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), gali ne tik pasikonsultuoti apie jo siūlomas sveikatos, gyvybės, veterinarijos bei žemės ūkio krypčių studijas, bet ir jas išbandyti.

Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė 2024
Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė 2024 / R. Tenio nuotr.

Anot LSMU atstovų, mugei parengtos veiklos visiems besidomintiems leidžia savo rankomis išmėginti tai, ką kasdien paskaitų metu atlieka LSMU studentai, – pradedant laparoskopijos simuliacija, baigiant vaistų leidimo praktika, pasitelkiant žmonių ar gyvūnų manekenus.

Kitaip tariant, mugės dalyviams siūloma patirti studijas bene populiariausioje pagal stojančiųjų skaičius mūsų šalies aukštojoje mokykloje – Lietuvos sveikatos mokslų universitete…

„Mugėje lankytojus pasitiko bene visos Lietuvos aukštosios mokyklos – universitetai, kolegijos, profesinio mokymo įstaigos. Tai, galima sakyti, laukiamiausias metų renginys esamiems bei būsimiems studentams, jų tėvams ir netgi – mokytojams.

Aukštųjų mokyklų prisistatymai, įkvepiantys pasakojimai apie studijas ir karjerą po jų – tiesiai iš aukštųjų mokyklų absolventų lūpų, o taip pat – praktiniai ekspertų patarimai apie tai, kaip teisingai pasirinkti savo ateitį. Visa tai ir daug daugiau jaunuolius pasitinka šiandien Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugėje 2024″, – naujienų portalui sakė šį renginį organizavusios bendrovės „Ekspozicijų centras” generalinis direktorius Erikas Piskunovas.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad panašūs renginiai vėliau numatyti ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, – vasario 9-ąją – Studijų regata Klaipėdoje, „Švyturio” arenoje, kovo 28 d. bei 29 dienomis – paroda „Karjera ir studijos 2024″ Vilniuje, „LITEXPO” parodų rūmuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA