Kauno rajono mokyklų virėjai ir dietistai išbandė naujus receptus (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono mokyklų virėjai ir dietistai išbandė naujus receptus (foto)

Mokinių žiemos atostogų metu Kauno rajono mokyklų virėjai ir dietistai gilino ir tobulino savo žinias maisto gamyboje – dalyvavo mokymuose „Patiekalų alergiškiems vaikams gamybos pratybos“, kuriuose vedė KTU lektorė Žydronė Valatkevičienė.

Virėjų mokymai vyko KTU Maisto mokslo technologijų ir kompetencijų centre, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyrius ir centras bendradarbiauja jau daug metų. Šio centro mokomojoje virtuvėje reguliariai vykdomi pakaunės mokyklų virėjų ir maitinimo įmonių vadovų teoriniai ir praktiniai mokymai.

Dalyvės, susiskirsčiusios į penkias komandas, pačios gamino įvairius patiekalus, pritaikytus maistui alergiškiems vaikams: salotas, sriubą, pagrindinį patiekalą. Gamybos metu buvo išbandomi nauji receptai ir aptariami svarbiausi maisto gamybos alergiškiems vaikams technologiniai aspektai. Virėjos taip pat degustavo kolegių pagamintus patiekalus, išsakė savo pastabas.

„Maisto ruošimo pratybos buvo ne tik puiki galimybė atnaujinti žinias ir pasitobulinti, bet ir galimybė aptarti 2024 metų planus, laukiančius pokyčius vaikų maitinimo srityje, pabendrauti su kolegėmis, pasidalinti patirtimi, pasiruošti tolesniam atsakingam darbui ugdymo įstaigų virtuvėse“, – sakė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė.

KTU Maisto mokslo technologijų ir kompetencijų centras – moderniausias toks centras Baltijos šalyse, aprūpintas unikalia pilotine įranga maisto pramonei ir viešajam maitinimui. Čia kuriami nauji maisto produktai ir receptūros, vykdomi įvairūs moksliniai tyrimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA