Kauno karilionas ir 2024-aisiais skambės taip pat kaip ankstesniais metas | Kas vyksta Kaune

Kauno karilionas ir 2024-aisiais skambės taip pat kaip ankstesniais metas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ po straipsnio „Ar rečiau girdėsime virš miesto sklindančias varpų melodijas?“, kuriame skaitytojams pristatytas su savivaldybei priklausančios kultūros įstaigos – Menininkų namų – veiklos finansavimu susijęs miesto politikų sprendimas, sulaukė nemažo atgarsio.

Kai kas iš menininkų piktinosi per mažu atlygiu už koncertus ir net reikalavo, kad savivaldybė padengtų transporto, vykstant į juos bei atgal – į namus, išlaidas. O kai kam straipsnio pavadinimas sukėlė minčių, jog „Kas vyksta Kaune“ netgi… nori pakenkti Kauno kultūrai.

Sergėk, Dieve, tikrai nenorime. Tačiau esame įsitikinę, jog pačiai savivaldybei, vengiant viešai pakomentuoti politinius sprendimus, kurių dauguma yra susiję su kauniečių gerove (kultūrine – taip pat), apie juos informuoti visuomenę turime mes, žurnalistai.

Juolab, kai daugeliu atveju kalba eina ir apie dirbančių bei mokesčius mokančių kauniečių sudėto Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšų panaudojimą. Žurnalistai, beje, mokesčius moka taip pat, todėl kaip kiekvienas mokesčių mokėtojas turi teisę pasidomėti, kaip tie vadinami viešieji finansai yra valdžios atstovų paskirstomi.

Miesto savivaldybės įsteigtų Kauno menininkų namų direktorė Simona Savickaitė užtikrino, kad Kauno karilionas tikrai nebus nutildytas. Šis unikalus kompozitorių (tėvo ir sūnaus) – šviesaus atminimo Viktoro bei jo atžalos – Giedriaus kažkada prakalbintas instrumentas (o tiksliau, – dar sovietmečiu pradėti varpų muzikos koncertai) tęsiami ir toliau.

Yra du už darbą atlygį gaunantys jauni karilionininkai, tad varpai iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus bokšto nenustos didingai skambėję virš Kauno ir ateityje.

2024-aisiais, kaip savo laiške redakcijai „Kas vyksta Kaune“ teigia Kauno menininkų namų direktorė Simona Savickaitė, įvyks daugiau kaip 30 koncertų vasaros savaitgaliais bei šventinėmis dienomis.

„Atsižvelgiant į šalyje kylančius atlyginimus bus pakeltas karilionininkų atlygis už koncertus. O tai reiškia, jog kitąmet skiriamas didesnis finansavimas iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto.

Taip pat, pirmosiomis rugsėjo dienomis vyks Kauno menininkų namų organizuojamas „Tarptautinis Kauno kariliono muzikos festivalis, kuris jau daugiau kaip 8 metus iš eilės sulaukia Kauno miesto savivaldybės ir Lietuvos kultūros tarybos palaikymo bei rėmimo.

Kauno menininkų namai – kultūros organizacija, kuri suburia šiuolaikinės kultūros mėgėjus, vykdo Kauno kultūros lauko stiprinimą bei informacijos sklaidą, organizuoja miesto reginius, grįstus dalyvaujamąja kultūra. Organizacija per metus suorganizuoja daugiau kaip 300 renginių, kuriuose apsilanko virš 40 tūkstančių lankytojų.

Stipriai dirbame ties tuo, kad Kauno kultūra augtų, stiprėtų ir atlieptų įvairaus amžiaus miesto gyventojų poreikius“, – portalą „Kas vyksta Kaune“ patikino Menininkų namų vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA