Kauno policijos pareigūnas įtariamas smurtu artimoje aplinkoje | Kas vyksta Kaune

Kauno policijos pareigūnas įtariamas smurtu artimoje aplinkoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) pareigūnui surašytas smurto artimoje aplinkoje orderis.

Policijos departamento duomenimis, gruodžio 20 dieną apie 21 val. policija buvo iškviesta dėl konflikto Kauno rajone, Domeikavos kaime.

Paaiškėjo, kad savo namuose, ne tarnybos metu konfliktavo blaivus Kauno apskr. VPK pareigūnas. 1979 metais gimusiam vyrui surašytas smurto artimoje aplinkoje orderis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šalyje nuo šių metų liepos 1 dienos pradėjo veikti apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis – pagalba smurto artimoje aplinkoje patiriančiam ar patyrusiam asmeniui.

Esant smurto artimoje aplinkoje rizikai, pilnametis smurto pavojų keliantis asmuo įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, jeigu jis gyvena kartu su smurto pavojų patiriančiu asmeniu, nesilankyti šio asmens gyvenamojoje vietoje, nesiartinti prie jo ir kartu su juo gyvenančių asmenų.

Už Apsaugos nuo smurto orderio pažeidimus numatyta administracinė atsakomybė ir Administracinių nusižengimų kodekse numatytos baudos už smurto orderio nustatytų įpareigojimų nesilaikymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA