Kauniečiai susirūpino dėl kertamų medžių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai susirūpino dėl kertamų medžių

Skaitytojo nuotr.

Praėjusią savaitę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebėjo dviejose vietose kertamus medžius. Vienam žmogui pagailo privačiame kieme augančio klevo, kitas atkreipė dėmesį į medžių kirtimą naujų namų statybvietėje, galimai valstybiniame miške.

Kaip antradienį nurodė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, medis kertamas Laisvės al. 63 namo kieme. Vyras pasidalijo nurėžto augalo ir kirtėjo nuotraukomis.

Apie kitą atvejį naujienų portalui pranešta praėjusį sekmadienį. „Gal kas galėtų pasidomėti apie šlaite iškirstus medžius. Žeimenos g. 147, gatvės gale, kur statomi „Naujapilio“ daugiaaukščiai, šalia klinikų tvoros“, – rašė kaunietis.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė „Kas vyksta Kaune“ patikslino, kad pirmasis iš paminėtų medžių auga suformuotame žemės sklype Laisvės al. 65.

„Jis nuomojamas fizinių bei juridinių asmenų, kurie ir yra atsakingi už sklype augančių želdinių tinkamą tvarkymą ir priežiūrą. Uosialapio klevo želdinys – invazinis medis, kuris nėra priskiriamas saugotiniems želdiniams“, – komentavo R. Savickienė, pažymėjusi, kad nesaugotinų želdinių tvarkymui savivaldybės leidimas nereikalingas.

Tuo metu leidimo medžių ar krūmų kirtimui Žeimenos gatvėje Kauno savivaldybė nėra išdavusi ir to daryti negali, kadangi minima teritorija yra valstybinės reikšmės miškas, kurio miestas neadministruoja.

„Informacija perduota Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybai“, – nurodė R. Savickienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA