Gruodį vyks tradicinė akcija „Saugom eglutę“ | Kas vyksta Kaune

Gruodį vyks tradicinė akcija „Saugom eglutę“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neatsiejama žiemos šventinio laikotarpio dalis – eglučių puošimas. Tad paskutinį metų mėnesį – gruodžio 1–24 d. – Aplinkos apsaugos departamentas atliks akcijos „Saugom eglutę“ patikrinimus, stebės miškus, stabdys ir tikrins transporto priemones. Aplinkosaugininkai ragina nesusigundyti ir nekirsti eglučių savavališkai, nelaužyti jų šakų.

Visą šventinį laikotarpį bus vykdoma miškų prevencinė stebėsena, o prieš Kalėdas ypatingas dėmesys skiriamas eglučių apsaugai.

„Atkreipiame dėmesį, kad noras pasipuošti namus per šventinį laikotarpį, neturėtų kenkti miške augantiems spygliuočiams. Tad raginame ne tik nekirsti eglučių, bet ir nelaužyti šakų“, – sako Miškų kontrolės departamento direktorius Tadeuš Ablačinskij.

Privataus miško savininkai savo miške gali nusikirsti eglutę, bet tokiu atveju su savimi reikia turėti miško nuosavybę įrodančius dokumentus.

Primename, kad apie neteisėtus miško kirtimus ar kitus pastebėtus pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112. Taip pat užfiksuotas nuotraukas ar vaizdo medžiagą, kai daromas pažeidimas, galima atsiųsti el. paštu info@aad.am.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA