Plunksnuota Kauno žaliaskarė laukia Kalėdų | Kas vyksta Kaune

Plunksnuota Kauno žaliaskarė laukia Kalėdų

/ R. Tenio nuotr.

Savaitę iki gruodžio pradžios, šeštadienį, Rotušės aikštėje įžiebta plunksnuota Kauno žaliaskarė jau laukia didžiųjų metų švenčių.

Šių metų dekoracijos, pasak ilgametės šventinės atmosferos kūrėjos Jolantos Šmidtienės, priminė angelą, kuris praskrido pro miestą ir paliko savo pėdsaką pribarstydamas plunksnų visame mieste.

Šiemet, kai pasaulį kausto įvairios nelaimės, J. Šmidtienei norėjosi sukurti lengvumo jausmą, todėl ir pagrindinė miesto eglutė puošiasi plunksnomis, kurios pagamintos iš tvirtinimo dirželių.

Kaip ir kasmet, pagrindiniu Kauno eglės akcentu išlieka žaliaskarės viršūnė, kuri primena angelo sparnų apkabinimą.

Kauno plunksnuota žaliaskarė – viena brangiausių Lietuvoje

Kauno miesto savivaldybė kalėdinei eglei ir Rotušės aikštės puošimui yra numačiusi 160 tūkst. eurų.

Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė pažymi, kad didžioji dalis miesto papuošimų bus naudojami pakartotinai.

Tikslias miesto papuošimų išlaidas savivaldybė teigia sužinosianti tik gavusi sąskaitas.

Rotušės aikštėje laukia įvairios veiklos

Kaip teigė organizatoriai, virš miesto praskridęs angelas plunksnų pribarstė visame mieste, todėl kauniečiai ir miesto svečiai yra kviečiami dalyvauti orientaciniame žaidime Senamiestyje.

„Kaip Jolanta minėjo, šių metų šūkis yra „Lengvos Kalėdos Kaune“, pagrindinis motyvas – praskridusio angelo. Visame mieste jis „išbarstė“ 15 plunksnų, tad miestiečius ir svečius kviesime pabandyti surasti plunksnas žaidžiant orientacinį žaidimą Senamiestyje. Įveikusiųjų užduotį laukia netikėtumai, mažos dovanėlės edukacijų erdvėje.

Tris vakarus prieš Kūčias aikštėje vyks kalėdinių giesmių koncertai, į kuriuos jungiasi ir mėgėjų meno kolektyvai, ir profesionalai, nuo mažųjų iki suaugusiųjų. Tuos vakarus kviečiame atvykti į Rotušės aikštę ir gal net giedoti kartu. Galbūt verta pamiršti asmeninį transportą ir ieškoti staigmenų viešajame. Po miestą važinės specialus kalėdinis transportas – pabandykite surasti tuos autobusus“, – pasinaudoti visuomeniniu transportu ragino A. Augonė.

Iki pat sausio 6 dienos Rotušės aikštėje veikia ir kalėdinis miestelis, kuriame lankytojų laukia Senelis Kalėda, gardžių desertų ir dekoracijų dirbtuvėlės, nemokami šventiniai atvirukai, kalėdinis paštas bei įvairūs renginiai, edukacijos. Darbo dienomis miestelis veiks 11-22 val., o savaitgaliais – 10-22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA