Rumšiškėse atidaromas didžiausias Lietuvoje žibintų ir šviesos festivalis | Kas vyksta Kaune

Rumšiškėse atidaromas didžiausias Lietuvoje žibintų ir šviesos festivalis

Asociatyvi / M. Repečkos nuotr.

Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse nuo lapkričio 4 d. pradeda veikti didžiausias Lietuvoje žibintų ir šviesos festivalis „Mėnulio takais“. Kaip skelbia muziejus, instaliacijas bus galima pamatyti iki vasario 3 d. su specialiu renginio bilietu.

Kaip nurodoma muziejaus pranešime, pirmą kartą Rumšiškėse vyksiantis festivalis kviečia visus pasinerti į magišką pasaulį. Lankytojus čia lydės nakties sergėtojas Mėnulis, atversiantis vartus į stebuklingą ir paslaptingą nuotykį.

Muziejuje sutiksite paslaptingų miško gyventojų, laumių, angelų, lietuvių kultūros ir istorijos įkvėptų šviesos skulptūrų bei didžiausių žiemos švenčių pranašą elnią devyniaragį. Pasinerti į svajonių ir sapnų karalystę kvies „Žvaigždžių miškas“.

Anot organizatorių, festivalyje laukia daugiau nei 300 pavienių skulptūrų, lazerių ir LED instaliacijos ir beveik 2 km maršrutas.

„Pirmą kartą Lietuvoje veiksiantis festivalis „Mėnulio takais“ adaptuotas visiems: ir patiems mažiausiems, ir suaugusiems šeimos nariams. Stengiamės sukurti tokią kompoziciją, kuri leis pakeliauti ir pajusti šventinę nuotaiką, apgaubs šiluma ir sukurs prasmingą laiką gryname ore“, – sako festivalio organizatoriai.

„Mūsų muziejuje tiek vasarą, tiek žiemą vyksta didžiausi festivaliai ir renginiai. Dėl savo unikalios istorijos, eksponatų ir, žinoma, reljefo Rumšiškės jau seniai yra visų Lietuvos gyventojų traukos centras. Labai džiaugiamės, kad šiemet muziejaus teritorijoje veiks naujas šviesos festivalis, kviesiantis gerai praleisti laiką ir pasisemti energijos“, – teigia muziejaus direktorė Gita Šapranauskaitė.

Festivalis Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje atidaromas lapkričio 4 d. ir tęsis iki vasario 3 dienos. Bilietais organizatoriai kviečia pasirūpinti iš anksto.

Primename, kad pernai kita tema Rumšiškėse surengtas šviesų festivalis sulaukė didžiulio populiarumo, prie muziejaus driekėsi milžiniškos smalsuolių eilės. Vaizdo įrašą apie žmonių antplūdį Rumšiškėse rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA