Kaune duris atvėrė inovatyvus treniruočių centras: padės tobulinti Lietuvos futbolininkų žaidimo techniką | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė inovatyvus treniruočių centras: padės tobulinti Lietuvos futbolininkų žaidimo techniką

Organizatorių nuotr.

Kaune duris atvėrė modernus individualių futbolo treniruočių centras „IBRA Modern Training“. Čia naudojama garsiausių pasaulio futbolo klubų pripažinta, inovatyvi „Elite Skills Arena“ įranga. Tikimasi, kad ši, žaidėjų techniką ir teisingus sprendimus aikštėje tobulinanti įranga, stipriai prisidės prie geresnių aukšto lygio žaidėjų ugdymo Lietuvoje. Tai – pirmasis toks treniruočių centras Baltijos šalių ir Lenkijos regione.

Naudoja futbolo grandai

Naujajame treniruočių centre esanti įranga skirta būtent žaidėjų individualiam meistriškumui tobulinti, kurio Lietuvos futbolo žaidėjams iki šiol trūksta.

„Niekam ne paslaptis, kad jau daugelį metų Lietuvoje futbolą žaidžiame naudodami jėgą, bet ne galvą ar techniką. Tačiau geriausi pasaulio klubai ar aukščiausio lygio nacionalinės rinktinės diktuoja kitokias madas. Futbolą paremtą gerais sprendimais, technika bei greičiu. Todėl mūsų treniravimo būdai bei įranga sukurti taip, kad pagerintume šias savybes. „IBRA Modern Training“ treniruočių centre dominuoja kamuolio valdymas, sprendimų priėmimo greitis, aikštės matymas“, – pasakojo centro vadovė Vestina Juršaitė.

Organizatorių nuotr.

Prekybos miestelio „Urmas“ patalpose įsikūrusiame centre naudojama „Elite Skills Arena“ (ESA) sistema efektyviai lavina reakciją, aikštės matymą, sprendimų priėmimo greitį, gebėjimus priimti, valdyti kamuolį, gerina kūno valdymą ir daugelį kitų futbolui reikalingų įgūdžių.

„Šią sistemą Didžiojoje Britanijoje 2014 metais sukūrė „AFC Bournemouth“ klubo savininkas Eddie Mitchellas, atvedęs savo komandą nuo antros lygos paskutinių vietų iki Anglijos „Premier“ lygos. Dabar sistema yra pripažįstama kaip iš esmės keičianti treniruočių technologiją, o ją naudoja tokie futbolo grandai kaip AC „Milan“, „Juventus“, „Manchester City“, FC „Barcelona“, – sakė pašnekovė.

Galima varžytis su C. Ronaldo

ESA filosofija – intensyvus kartojimas kartu su ekspertų atsiliepimais. Treniruotėje su šios sistemos įrenginiais per 1 minutę padaroma tiek pat prisilietimų prie kamuolio kiek per 90 minučių varžybas. Per vienos valandos treniruotę atliekama daugiau nei 1000 perdavimų.

Įdomu tai, kad atlikus kiekvieną pratimą, skiriami taškai, kurie automatiškai įkeliami į sistemos duomenų bazę. Čia galima stebėti savo progresą bei varžytis su kitais žaidėjais, besinaudojančiais ESA. Tai gali būti komandos nariai, draugai ar žymiausi pasaulio futbolininkai, pavyzdžiui, Cristiano Ronaldo.

Organizatorių nuotr.

„IBRA Modern Training“ centras yra skirtas individualioms treniruotėms, todėl vienas treneris čia treniruoja ne daugiau kaip 4 žaidėjus. Savo įgūdžius čia tobulinti gali tiek vaikai, tiek suaugusieji.

„Bendradarbiaujame tiek su futbolo mokyklomis, akademijomis tiek ir su treneriais, kurie savo treniruotes nori vesti pas mus ir naudotis mūsų inventoriumi. Nepamiršome ir mėgėjų arba tų, kurie tiesiog nori pažaisti futbolą – turime pagal aukštos kokybės standartus įrengtą aikštę skirtą žaisti 4 prieš 4“, – teigė V. Juršaitė.

Centre, prižiūrint profesionaliems treneriams, rengiamos individualios futbolo treniruotės, individualios atletinio rengimo treniruotės. Be „Elite Skills Arena“ sistemos, čia naudojamas ir kitos inovatyvios priemonės. Pavyzdžiui, „SmartGoals“ ar kamuolių atmušėjai iš „Muninsports“, taip pat ir įprastas futbolo inventorius.

Planuose – daugiau aktyvaus laisvalaikio vietų

Šio treniruočių centro atsiradimas – vienas iš daugelio planuojamų pokyčių prekybos miestelyje „Urmas“, atsižvelgiant į besikeičiančius lankytojų lūkesčius sporto ir laisvalaikio srityse.

Organizatorių nuotr.

„Džiaugiamės galėdami priimti prekybos miestelyje tokį inovatyvų treniruočių centrą, kuris, tikimės, atneš didelę naudą Lietuvos futbolui ir prisidės prie jaunimo užimtumo. Prie jo atsiradimo prisidėjome surasdami tinkamas patalpas ir investavome į jų pritaikymą treniruočių veiklai.

Ateityje planuojame turėti ir daugiau sporto ir aktyvaus laisvalaikio vietų. Tai labai patogu klientams ir jie tai vertina – vienoje erdvėje rasti veiklas, paslaugas bei daugybę unikalių parduotuvių. Kadangi treniruotes lanko daug vaikų, jų tėveliams labai patogu čia praleisti laiką kol vaikai būna užsiėmime“, – sakė marketingo projektų vadovė Toma Barančiukė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA