Teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės dėl prekybos poveikiu teistą buvusį FNTT vadovą | Kas vyksta Kaune

Teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės dėl prekybos poveikiu teistą buvusį FNTT vadovą papildyta

ELTA 2023/10/24 09:16
Kęstutis Jucevičius / DELFI nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė atleidžiantis nuo baudžiamosios atsakomybės dėl prekybos poveikiu teistą buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovą Kęstutį Jucevičių. Jis atleistas nuo atsakomybės pagal laidavimą, laiduotoju paskiriant buvusį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovą Žimantą Pacevičių.

Kaip pranešė bylą išnagrinėjęs teisėjas Linas Pukinskas, teismas kaltu dėl prekybos poveikiu pripažintą K. Jucevičių atleidžia nuo baudžiamosios atsakomybės, perduodant asmenį laiduotojo globai. Buvusio FNTT vadovo atžvilgiu iškelta byla nutraukta.

Teismas K. Jucevičiui nustatė 1 metų ir 6 mėnesių laidavimo terminą. Jei per šį terminą minėtas asmuo padarys naują tyčinį nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės.

Teisėjas L. Pukinskas teigė, kad teismas, priimtas sprendimą dėl K. Jucevičiaus, atkreipė dėmesį į tai, kad buvęs FNTT vadovas pripažino savo kaltę, jo parodymai buvo nuoseklūs.

Teisėjo įsitikinimu, buvęs STT vadovas Ž. Pacevičius, kaip laiduotojas, padarys teigiamą įtaką K. Jucevičiui.

„Teismas atsižvelgė į tai, kad laiduotojas Ž. Pacevičius yra ilgametis K. Jucevičiaus kolega, jie dažnai bendrauja šeimomis. Manoma, kad tai yra pakankamas pagrindas prieiti išvados, kad Ž. Pacevičius, turėdamas ilgametę patirtį kovoja su korupcija, galės padaryti teigiamą įtaką L. Jucevičiui“, – nurodė L. Pukinskas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs FNTT vadovas K. Jucevičius, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, galimai savo naudai reikalavo duoti, susitarė priimti ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį, pažadėjęs paveikti FNTT pareigūnus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus – pakeistų asmens procesinį statusą FNTT atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Buvęs FNTT direktorius K. Jucevičius STT pareigūnų buvo sulaikytas šių metų sausį, iš karto po galimo kyšio paėmimo. Po apklausos jam buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šis Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA