Teismas atvertė seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamo K. Bartoševičiaus bylą | Kas vyksta Kaune

Teismas atvertė seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamo K. Bartoševičiaus bylą

BNS 2023/10/19 14:13
Kristijonas Bartoševičius / lryto.lt, T. Bauro nuotr.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus bylą.

Į pirmąjį posėdį atvyko ir pats kaltinamasis, lydimas advokato Olego Šibkovo. Pats K. Bartoševičius prieš posėdį žurnalistams savo pozicijos nekomentavo.

„Negaliu dabar nieko komentuoti, kol neįvyko posėdis“, – teigė kaltinamasis.

O. Šibkovas savo ruožtu teigė, kad teismo bus prašoma bylos nagrinėjimą perkelti į Vilniaus apygardos teismą, norint išvengti kelionių į Panevėžį.

„Tiesiog dėl patogumo visų proceso dalyvių“, – kalbėjo advokatas.

Prokuratūra perdavė K. Bartoševičiaus bylą teismui liepos pabaigoje.

Eksparlamentaras kaltinamas dėl dviejų seksualinio prievartavimo ir keturių jaunesnio nei 16 metų amžiaus asmens tvirkinamųjų veiksmų epizodų, taip pat dėl keturių mažamečių vaikų nesunkaus sveikatos sutrikdymo epizodų. Jis kaltę neigia.

K. Bartoševičiui galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas.

Rugpjūčio pabaigoje teismas trims mėnesiams pratęsė K. Bartoševičiui laikiną nuosavybės teisių apribojimą į jo banke laikomas pinigines lėšas ir visiškai uždraudė jomis disponuoti. Šį sprendimą teismas motyvavo tuo, kad byloje jau yra pareikštas vienas civilinis ieškinys ir gali būti pareikšta daugiau, todėl taip yra siekiama užtikrinti galimą civilinio ieškinio ar ieškinių įvykdymą.

Bylose civilinius ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo paprastai pareiškia nukentėjusieji.

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki 5 metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

K. Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu. Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio.

Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė sausio pabaigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA