Kauno muzikinis teatras sukvietė į antrąją sezono premjerą – miuziklą „Mozart!“ | Kas vyksta Kaune

Kauno muzikinis teatras sukvietė į antrąją sezono premjerą – miuziklą „Mozart!“

R. Snarskio nuotr.

Spalio 6 d., penktadienį, Kauno valstybinis muzikinis teatras sukvietė į antrąją sezono premjerą – austrų dramaturgo ir eilių autoriaus Michael Kunze ir kompozitoriaus Sylvester Levay miuziklą „Mozart!“.

Miuziklą statė režisierė Viktorija Streiča, muzikos vadovas ir dirigentas – Jonas Janulevičius, scenografas – Artūras Šimonis, kerinčius barokinius kostiumus ir grimą kūrė Juozas Statkevičius, o šokius ir scenos judesį – Dainius Bervingis.

Jiems talkino nemenka kūrėjų-statytojų komanda, spektaklyje dalyvavo didžiulis solistų būrys, choro, baleto artistai, teatro orkestrą roko spalvomis papildė ritmo grupė. Volfgango Mocarto vaidmenį kūrė du teatro artistai Martynas Beinaris ir Vygantas Bemovas.

Penktadienio premjeroje karštus publikos aplodismentus į save gėrė ne kartą nusilenkti į priekį žengęs V. Bemovas. Premjerą stebėjo lietuviškai teatro scenai miuziklą pritaikę kūrėjai, kultūros, mokslo ir politikos grietinėlė.

Miuziklu „Mozart!“ austrų kūrėjai pristatė turtingos Austrijos istorijos įžymybę, muzikos pasaulio genijų Volfgangą Amadėjų Mocartą (Wolfgang Amadeus Mozart, 1756–1791). Jis – vienas žymiausių visų laikų klasikos kompozitorių, žavėjęs savo meistriškomis melodijomis ir liūdnai garsėjęs ekstravagantišku gyvenimo būdu, beje, primenančiu daugelio šiuolaikinių popžvaigždžių elgesį, po stulbinančios ir karštligiškai greitos karjeros miręs ankstyva mirtimi, būdamas vos 35-erių metų.

„Mozart!“ siužeto idėja atskleidžia pagrindinio veikėjo prieštarą jį supančiam pasauliui. Nors istorija rutuliojasi XVIII a., šiuolaikiniai žiūrovai akimirksniu galėjo atpažinti problemas, kurias gvildena pagrindinis veikėjas, ir atrasti nemažai sąsajų su savo gyvenimo patirtimi. Mocartas susiduria su neišvengiamu likimu ir asmenybės brendimo drama, todėl jo istorija yra jaudinanti ir nesenstanti.

Režisierė VIKTORIJA STREIČA
Muzikinis vadovas ir dirigentas JONAS JANULEVIČIUS
Scenografas ARTŪRAS ŠIMONIS
Kostiumų ir grimo dailininkas JUOZAS STATKEVIČIUS
Dirigentė OKSANA MADARAŠ
Choreografas DAINIUS BERVINGIS
Chormeisterė RASA VAITKEVIČIŪTĖ
Šviesos dailininkas AUDRIUS JANKAUSKAS
Vaizdo projekcijos ARVYDAS STRIMAITIS
VOLFGANGAS MOCARTAS Vygantas Bemovas

Penktadienio vakarą taip pat dainavo ir vaidino:

Laimonas Pautienius, Marija Arutiunova, Jeronimas Milius, Viktorija Zeilikovičiūtė, Ieva Vaznelytė, Kristina Siurbytė, Ramūnas Urbietis, Žygimantas Galinis, Gabrielė Bukinė, Gabrielė Bielskytė, Agnė Kurauskaitė, Faustas Januška, Ramūnas Šimukauskas, Rita Preikšaitė, Aušra Žebelytė, Augustė Anilionytė, Meda Petrusevičiūtė, Rasa Janulevičiūtė teatro choro ir baleto artistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA