Kauniečiai fiksuoja uraganinio vėjo padarinius | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai fiksuoja uraganinio vėjo padarinius ugniagesiai dirba be perstojo

Šeštadienį pakilęs stiprus vėjas pridarė nemažai žalos. Lūžę medžiai krito ant automobilių, tvėrė kelius. Ugniagesiai gelbėtojai dirba be perstojo, šalinami umaro padariniai.

Apie 14.25 val. „Kas vyksta Kaune“ grupės nariai dalijosi apie medžio užtvertą 141 kelią. Kliūtis atsidaro ties Kulautuvos sankryža.

„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

14.15 val. naujienų portalą pasiekė vaizdai iš Šilainių plento. Per slėnį miškingoje vietovėje einanti gatvė buvo nepravažiuojama, automobiliai sukosi ir traukė atgal.

„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

„Geležinio vilko g. 5/7“. Po medžiu palikai“, – nekokias žinios „Volkswagen Gol“ savininkui pagarsintos socialiniame tinkle. Ant automobilio apie 14 val. užvirto gana masyvus medis.

„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

„Aktualu, kas pasistatę automobilį K. Škirpos g. Medis ant automobilių“, – 13.10 val. įspėjimas taip pat paviešintas „Kas vyksta Kaune“ grupėje.

„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budėtojas apie 15.40 naujienų portalui nurodė, kad pajėgos išvažiavusios praktiškai nuolat, kliūtys šalinamos kaip įmanoma skubiau.

„Kai pradėjo prieš mus buvusi pamaina, ryte perėmėme ir visąlaik judesy“, – sakė specialistas, iškvietimų skaičiaus įvardyti kol kas negalėjęs. Pirminiais duomenimis, žmonės incidentų metu nenukentėjo.

Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) naujienų agentūrai BNS šeštadienį po pietų nurodė, kad dėl stipraus vėjo ir lietaus elektros neturi daugiau negu 13 tūkst. vartotojų.

„Labiausiai paveikti Klaipėdos, Vilniaus ir Kauno regionai, taip pat Alytus, kur apie 1750 vartotojų neteko elektros. Klaipėdoje apie 3 tūkst. klientų likę be elektros, Vilniuje – panašiai“, – sakė R. Juodkienė.

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojus būti atsargius, nes pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos, kristi dideli reklamos stendai.

„Todėl nestatykite automobilių ir nestovėkite po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei“, – nurodoma penktadienį išplatintame Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime.

Taip pat įspėjama sandariai uždaryti langus ir duris, esant galimybei, apie vėją informuoti artimus žmones, kaimynus, bendradarbius, ypač neįgalius ar vienišus vyresnio amžiaus žmones. Nelaimės atveju skambinkite skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba informuoja, kad savaitgalį šalyje laukiama gūsingo vėjo. Šeštadienio dieną vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai gali siekti 15–20 m/s, kai kur 21–26 m/s. Sekmadienio dieną daug kur vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s ar 23 m/s.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA