Kauno valstybinis choras pakviestas koncertinį sezoną pradėti Gran Kanarija | Kas vyksta Kaune

Kauno valstybinis choras pakviestas koncertinį sezoną pradėti Gran Kanarija

Asociatyvi / Kauno valstybinis choras / Facebook puslapio nuotr.

Las Palmas. Gran Kanarija – tokia kryptimi antradienį iš Lietuvos išvyko Roberto Šerveniko vadovaujamas Kauno valstybinis choras, drauge su Kauno filharmonijos vadovu Justinu Krėpšta. Ketvirtadienio vakarą choras bei solistai iš Ukrainos ir kitų šalių dalyvaus vietinės filharmonijos simfoninio orkestro kūrybinio sezono atidarymo koncerte.

Didingą Giuzeppe Verdi „Requiem“ atliks solistai Krassimira Stoyanova (sopranas), Olesya Petrova (mecosopranas), Dmytro Popov (tenoras), Rihards Macanovskis (bosas), Kauno valstybinis choras, Gran Kanarijos choras bei simfoninis orkestras. Diriguos dirigentas Karel Mark Chichon.

Kitą dieną po šio koncerto vyks meistriškumo kursai, kuriuose Kauno choristai bei choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas R. Šervenikas dalinsis patirtimi su vietos dainininkais. Kursuose atlikti pasirinkti A. Bruckner, J. Brahms ir S. Barber kūriniai. Diriguos dirigentas Josep Gil, akomponuos pianistas Nauzet Mederos.

Ši koncertinė išvyka į Gran Kanaria nėra vienintelė Kauno valstybinio choro kūrybinėje biografijoje, – 2019-aisiais choras bei jo įkūrėjas ir ilgametis vadovas, Nacionalinės premijos laureatas, Kauno miesto garbės pilietis, VDU prof. Petras Bingelis dalyvavo 35-ajame Kanarų salų klasikinės muzikos festivalyje.

Choro metraštyje užfiksuota ir daugiau įspūdingų pasirodymų įvairiose užsienio valstybėse: Belgijoje bei Olandijoje (2022 m.), Lenkijoje (2021 m.). Taip pat, – bendri koncertai su pasaulyje garsiais menininkais – Andrea Bocelli (2020 ir 2017 m.) Rygos arenoje, Asmik Grigorian (2019 m.) Maskvos konservatorijos didžiojoje salėje, su geru Kauno choro bičiuliu, dirigentu ir pianistu Justus Frantz (2018 m.) Vokietijoje ar Hamburge įvykęs Draugų koncertas (2017 m.) bei kiti pasirodymai. Daugybė jų buvo per choro gyvavimo dešimtmečius.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Kauno valstybinis choras įkurtas 1969 metais. Šiam LR Kultūros ministerijos kolektyvui iki pat savo mirties (2020-ųjų gruodžio, kai tapo pasaulį užgriuvusios koronaviruso infekcijos auka) vadovavo maestro Petras Bingelis. Ji ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinė visuomenė ne vieną dešimtmetį žinojo kaip chorinės muzikos bei kultūros puoselėtoją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA