Daugiau nei kilogramas miltelių ir neteisėtas ginklas – jaunuolio likimą spręs Kauno teismas | Kas vyksta Kaune

Daugiau nei kilogramas miltelių ir neteisėtas ginklas – jaunuolio likimą spręs Kauno teismas

delfi.lt 2023/09/18 21:04
Asociatyvi / M. Patašiaus nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu bei neteisėtu disponavimu nešaunamuoju ginklu kaltinamas 23-ejų metų jaunuolis.

Prokuratūra informavo, kad ikiteisminį tyrimą atlikę Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis neteisėtai įgijo ir automobiliu gabeno beveik 1 kg miltelių, kuriuose rastas 21 g grynos psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Be to, pareigūnai, atlikę kratą kaltinamojo namuose Klaipėdoje, aptiko dar apie 350 g miltelių su juose esančiomis grynosiomis narkotinėmis, psichotropinėmis ar sintetinėmis medžiagomis. Jo namuose taip pat rastas neteisėtai įgytas Lietuvoje draudžiamas smogiamojo pobūdžio nešaunamasis ginklas – kastetas.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, pagal Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų. Už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, pagal Baudžiamojo kodekso 258 str. 2 d., gresia bauda arba areštas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA