Aiškėja galimi TS-LKD kandidatai prezidento rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Aiškėja galimi TS-LKD kandidatai prezidento rinkimuose

BNS / Saulius Jakučionis, Goda Vileikytė 2023/09/09 19:30
ELTA / T. Vinicko nuotr.

Vidiniuose konservatorių kandidato į prezidentus rinkimuose ryškėja favoritai, tačiau nė vienas jų nesako, ar varžysis dėl partijos nominacijos.

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) šią savaitę BNS informavo, kad daugiausiai skyrių paramos kandidatavimui pirminiuose rinkimuose sulaukė premjerė Ingrida Šimonytė, partijos lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis bei socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Kandidatus kol kas pasiūlė 15 iš 81 partijos skyrių, jų kėlimas vyks iki rugsėjo 24 dienos.

Visi minimi kandidatai šeštadienį sakė kol kas neapsisprendę, ar dalyvauti pirminiuose rinkimuose.

„Kažkur skaičiau vakar, kad mane kelia iš pagarbos. Tai kai sužinosiu, ar tikrai mane kelia tiktai iš pagalbos, tai tada turbūt reikės tiktai gražiai padėkoti“, – žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„O šiaip tai nieko naujo nepasakysiu, kada reikės priimti sprendimą, aš jį įgarsinsiu“, – pridūrė ji.

G. Landsbergis žurnalistams teigė esantis „per milimetrą nuo atsakymo“, tačiau dabar apie tai galvoja minimaliai dėl kitų darbų.

„Šiandien atsakymo neturiu, bet jaučiu didelį dėkingumą bendruomenei, kad jaučia pasitikėjimą ir kelia mano kandidatūrą. (…) Labiausiai didžiuojuosi bendruomene todėl, kad yra daug ir stiprių kandidatų“, – BNS sakė M. Navickienė.

Antrajame ešelone – L. Kasčiūnas, A. Anušauskas

Anot TS–LKD, partijos skyriai taip pat dažnai kelia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo Lauryno Kasčiūno ir krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko kandidatūras.

Šie politikai irgi teigia dar nesantys apsisprendę dėl dalyvavimo. „Klausimas ankstyvas, bet jeigu dalyvausiu, tai liūdna nebus“, – BNS sakė L. Kasčiūnas.

„Dalyvausiu tada su aiškia idėja, kryptimi, vizija, turiu jų ypač ginkluotųjų pajėgų srity, dėl visuotinės gynybos. Tikrai manau, kad galima daug daugiau padaryt, noriu, kad mes turėtume valstybės gynybos planą“, – kalbėjo parlamentaras.

A. Anušauskas BNS teigė dar turintis laiko apsispręsti. „Ne, dabar tai tikrai atsakymo neturiu“, – sakė politikas.

Partiniai rinkimai – lapkritį

TS–LKD skyriai kandidatus į pirminius rinkimus pradėjo rugpjūčio viduryje.

Kiekvienas partijos skyrius kandidatus gali kelti laisvai, dėl jų išvadas pateiks TS-LKD Priežiūros komitetas, o galutinę žalią šviesą kandidatų dalyvavimui uždegs partijos prezidiumas.

Atvirų rinkimų pirmasis turas vyks lapkričio 11,12 dienomis, juose galės balsuoti partijos nariai ir jos rėmėjai.

Lietuvoje prezidento rinkimai vyks 2024 metų pavasarį. Visuomenės apklausų duomenimis, G. Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir I. Šimonytė.

G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Kol kas yra aiškus vienas kandidatas prezidento rinkimuose – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga juose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA