I. Šimonytė: šiandien susikibkime rankomis dėl Ukrainos pergalės | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė: šiandien susikibkime rankomis dėl Ukrainos pergalės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Minint Molotovo–Ribentropo pakto 84-ąsias ir Baltijos kelio 34-ąsias metines, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pabrėžia šių datų svarbą visai Lietuvos istorijai.

1939 metų rugpjūčio 23-iąją Sovietų sąjunga ir nacistinė Vokietija brutaliai perbraižė Europos žemėlapį ir šis slaptas agresorių sandoris nulėmė ne tik Baltijos šalių, bet ir kitų laisvų valstybių nepriklausomybės praradimą. Buvo pamintos tarptautinės teisės normos, karo žiaurumai nusinešė milijonus žmonių gyvybių, rašoma Vyriausybės pranešime.

„Garbinga mūsų storija liudija, kad Lietuva niekada nesusitaikė su okupantų primestomis tautų kalėjimo sąlygomis ir prievarta. Baltijos kelias – pats ryškiausias mūsų vienybės pavyzdys. Nuo Gedimino pilies Vilniuje iki Ilgojo Hermano bokšto Taline nusitiesusi 2 mln. žmonių gyvoji grandinė visam anuomet nuščiuvusiam pasauliui įrodė, kad čia gyvena drąsūs ir už laisvę kovojantys žmonės. Tai buvo tie tvirti žingsniai, kurie vedė Baltijos valstybes į nepriklausomybę. Labai svarbu, kad ir šiandien Lietuvą su kaimynėmis ir kitomis šalimis sieja bendros demokratinio pasaulio vertybės“, – sako premjerė.

Vyriausybės vadovė akcentuoja, kad Juodojo kaspino diena primena mums, jog net po daugelio metų sovietų imperinės užmačios nepasikeitė. Žiaurus Rusijos karas prieš laisvą Ukrainą – viso pasaulio vienybės ir stiprybės išbandymas.

„Jau antrus metus Ukraina kovoja ne tik už savo nepriklausomybę, bet ir už mūsų visų laisvę. Turime remti šią drąsią tautą visomis išgalėmis ir visais įmanomais būdais. Iki visiško Rusijos pralaimėjimo. Šiandien susikibkime rankomis dėl Ukrainos pargalės, tai šventa visos demokratinės bendruomenės pareiga“, – pabrėžia I. Šimonytė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad minint Baltijos kelio dieną šiandien 19 val. Nemuno saloje ant baigiamo statyti Mokslo ir inovacijų centro stogo skambės nuotaikinga koncertinė programa.

Renginio organizatorius festivalis „Operetė Kauno pilyje“ ją dovanos kartu su Kauno bigbendu bei solistais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA