Nepilnamečių tvirkinimu įtariamas A. Ulvidas lieka belangėje | Kas vyksta Kaune

Nepilnamečių tvirkinimu įtariamas A. Ulvidas lieka belangėje

BNS 2023/08/22 11:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija antradienį atmetė nepilnamečių tvirkinimu įtariamo Algimanto Ulvido skundą dėl jam paskirto trijų mėnesių suėmimo.

Skunde Kauno apygardos teismui A. Ulvidas prašė nutartį panaikinti ir paskirti jam švelnesnę kardomąją priemonę. Prokuroras prašė skundą atmesti kaip nepagrįstą.

Įvertinusi inkriminuotų nusikalstamų veikų pobūdį, sunkumą, besitęsiančio suėmimo trukmę ir paties kaltinamojo asmenybę, teisėjų kolegija nusprendė, kad paliktas galioti trijų mėnesių suėmimo terminas yra adekvati ir ne per griežta poveikio priemonė, leidžianti užtikrinti efektyvaus tolesnio bylos nagrinėjimo vykdymą.

Anot teismo, susipažinus su pateiktos bylos medžiaga, matyti, jog suėmimas buvo paliktas galioti esant pagrįstam manymui, jog kaltinamasis bėgs, slėpsis nuo teismo. Apeliacinės instancijos teismo vertinimu, šis pagrindas nėra išnykęs ir tebėra aktualus, todėl keisti griežčiausią kardomąją priemonę į švelnesnę šioje proceso stadijoje pagrindo nėra.

Ši nutartis įsiteisėja jos paskelbimo dieną ir yra neskundžiama.

Kauno apylinkės teismo gegužės 3 dienos nutartimi A. Ulvidui paskirtos kardomosios priemonės – namų areštas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, buvo pakeistos į suėmimą ir paskelbta jo paieška.

Rugpjūčio 2 dieną jis buvo perimtas ir konvojuotas į Lietuvą pagal generalinės prokuratūros išduotą arešto orderį.

Kauno apylinkės teismo tos pačios dienos nutartimi buvo palikta galioti gegužę priimta nutartis, kuria minėtam asmeniui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas ir nustatytas suėmimo terminas trims mėnesiams, terminą skaičiuojant nuo sulaikymo dienos – rugpjūčio 2-osios.

Kauno teismas nagrinėja dvi A. Ulvido bylas dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo. A. Ulvido atžvilgiu taip pat atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai dėl jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimo – vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai, kitas – šiais metais. Abiejuose tyrimuose iš viso yra septyni nukentėjusieji.

Kauno teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, į kurią nuspręsta A. Ulvidą atvesdinti, šis kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Kitoje panašioje byloje balandį teismas vyrą visiškai išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios paklaustos dėl savo amžiaus melavo, todėl kaltinamasis negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Šioje byloje yra keturi epizodai dėl penkių jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo.

Šis nuosprendis buvo apskųstas, tačiau aukštesnės instancijos teismas paliko jį galioti.

Kovą Kauno apylinkės teismui buvo perduota dar viena byla dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo. Tačiau balandį ir gegužę suplanuoti teisiamieji posėdžiai neįvyko, kadangi neatvyko kaltinamasis.

Šioje byloje dėl dviejų nusikalstamų veikų nukentėjusiais yra pripažinta 11 asmenų, kuriems procese atstovauja įgaliotieji atstovai bei atstovai pagal įstatymą.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Kauno teismas A. Ulvido bylų imsis rugpjūčio pabaigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA