Pažaislio tarptautiniame muzikos festivalyje debiutuoja „Kamanių šilelis“ | Kas vyksta Kaune

Pažaislio tarptautiniame muzikos festivalyje debiutuoja „Kamanių šilelis“

Kamanių šilelis / Asm. albumo nuotr.

Susitikimas su duetu „Kamanių šilelis“ ir jo švelniai psichodeline muzika XXVIII Pažaislio muzikos festivalio gerbėjų lauks sekmadienio vakarą vienoje iš jaukių šio tarptautinėse erdvėse seniai išgarsėjusio kultūros įvykio vietų – Babtyno dvare.

Pasak koncerto rengėjų, čia bus atliekamos autorinės grupės dainos. Ir tai bus jaunųjų menininkų – režisierės Kamilės Gudmontaitės ir aktoriaus Manto Zemlecko (dueto „Kamanių šilelis“) jautrus pasirodymas.

„Duetas savo koncertuose naudoja tradicinius artimų bei tolimų kraštų instrumentus – ukulėlę ar didžeridu, o kartais jų pasirodymuose instrumentais tampa ir kasdieniai buitiniai daiktai“, – teigia viešosios įstaigos Pažaislio muzikos festivalis projektų koordinatorė Lina Krėpštaitė.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog visą vasarą trunkantis, didžiausias Lietuvoje klasikinės muzikos festivalis jau artėja prie pabaigos.

Po savaitės, rugpjūčio 27-osios, sekmadienio, vakarą šiemetinę jo programą Pažaislio vienuolyno kieme užbaigs tarptautinės menininkų pajėgos, pagrindinėje festivalio scenoje atliksiančios Karol Szymanowski operą „Karalius Rogeris“.

Kūrinio premjeroje Lietuvoje dalyvaus Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas), berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, vadovaujamas Vytauto Miškinio, taip pat solistai Brett Polegato (baritonas, Kanada – Italija), Lauren Fagan (sopranas, Australija), Edgaras Montvidas (tenoras), Tadas Girininkas (bosas) bei Eglė Wyss (mecosopranas).

XXVIII Pažaislio muzikos festivalio baigiamojo koncerto partneris – Lenkijos kultūros institutas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA