Kaunietis kėsinosi išžaginti buvusią mylimąją, į ją apgynusio žmogaus automobilį sviedė kirvį | Kas vyksta Kaune

Kaunietis kėsinosi išžaginti buvusią mylimąją, į ją apgynusio žmogaus automobilį sviedė kirvį

delfi.lt 2023/07/25 17:25
R. Achmedovo, A. Vaitkevičiaus, SXC nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai paskelbė nuosprendį byloje, kurioje vyras buvo kaltinamas dėl pasikėsinimo išžaginti bei dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Anot Kauno apylinkės teismo pranešimo, Kauno rajono gyventojas 2022 m. vasario 3 d., apsvaigęs nuo alkoholio, pargriovė nukentėjusiąja ant nugaros, ant jos atsisėdo ir jėga kėsinosi ją išžaginti.

Smurtautojas savo kėslų neįvykdė, nes moteris aktyviai priešinosi ir šaukėsi pagalbos, ją išgelbėjo kitas žmogus. Keršydamas moterį apgynusiam žmogui, smurtautojas sviedė kirvį į kieme stovintį jo automobilį.

Kaltinamasis teisme pripažino kaltę tik dėl apgadinto automobilio.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad padaryti du tyčiniai nusikaltimai, vienas nutrūko pasikėsinimo stadijoje ir yra priskiriamas sunkių nusikaltimų kategorijai.

Atkreiptas dėmesys ir į tai, jog nusikalstama veikla nutrūko tik dėl aktyvių pačios nukentėjusios bei jai į pagalbą atskubėjusio liudytojo veiksmų.

2023 m. liepos 24 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu vyras pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo išžaginti ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo. Kaltinamajam skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA