Partizano A. Lukšos 100-osioms gimimo metinėms skirta paroda bus pristatoma Kaune | Kas vyksta Kaune

Partizano A. Lukšos 100-osioms gimimo metinėms skirta paroda bus pristatoma Kaune

Iš parodos „Laikom frontą“ / LGGRTC, R. Kaminsko nuotr.

Kaune, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos salėje (Laisvės al. 39, IIa.) veiks paroda „Laikom frontą“, rašoma Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro pranešime žiniasklaidai.

Tai Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus darbuotojų parengta kilnojamoji paroda, skirta partizanui, politiniam kaliniui, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ilgamečiui vadovui ir Garbės pirmininkui, Prienų krašto garbės piliečiui, legendinio Lietuvos partizano Juozo Lukšos-Daumanto broliui, dimisijos kapitonui Antanui Lukšai-Arūnui (1923 05 31–2016 01 02) atminti.

Iš parodos „Laikom frontą“ / LGGRTC, R. Kaminsko nuotr.

Parodoje pasakojama Lukšų šeimos istorija, kuri neatsiejama nuo sovietų okupuotos Lietuvos istorijos – visi šeimos nariai įsitraukė į partizaninį karą ir dėl to skaudžiai nukentėjo.

Oficialus parodos pristatymas visuomenei vyks 2023 m. liepos 22 d. 11 val. Parodą Kaune bus galima apžiūrėti iki šių metų rugpjūčio 1 dienos nuo 10 iki 16 val.

Planuojama, kad vėliau ši kilnojamoji edukacinė paroda bus eksponuojama Raseinių, Prienų, Kauno rajonuose ir Lietuvos Respublikos Seime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA