Mirtina egzekucija – dėl 25 eurų: nusikaltimo įtariamieji nuosprendžio laukia laisvėje | Kas vyksta Kaune

Mirtina egzekucija – dėl 25 eurų: nusikaltimo įtariamieji nuosprendžio laukia laisvėje

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/06/29 18:19
Asociatyvi / J. Matonio nuotr.

Kaune prieš teismą stojo du Druskininkų gyventojai, kaltinami surengę žiaurią egzekuciją kaimynui. Auka buvo daužoma kumščiais, metaliniu kėdės rėmu.

Kauno apygardos teismas pirmą kartą atvertė baudžiamąją bylą, kurioje 60 metų druskininkiečio Dainiaus J. nužudymu kaltinami jo kaimynai – bedarbis 58 metų Vladas Jurkevičius ir 32 metų Tomas Vailionis, anksčiau tarnavęs Krašto apsaugos savanorių pajėgose.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žiaurus nusikaltimas įvykdytas Gardino gatvėje esančiame bendrabutyje pernai nuo gegužės 3 d. 23 valandos iki gegužės 4 d. pusės dviejų nakties.

Kriminalistų duomenimis, auką smurtautojai mirtinai sumušė per išgertuves, būdami Dainiaus J. namuose.

Ginčas įsiplieskė dėl menkavertės priežasties – būsto šeimininkas buvo apkaltintas 25 eurų vagyste.

Nuo priekaištų netrukus buvo pereita prie smūgių – medicinos ekspertai nustatė, jog Dainiui J. buvo suduota ne mažiau kaip 13 smūgių kumščiais ir metaliniu kėdės rėmu į galvą, pečius, rankas ir krūtinę.

Druskininkietis nuo patirtų sužalojimų mirė – atvykus greitajai pagalbai jis jau buvo negyvas. Įtarimai nužudymu buvo pareikšti abiem Dainiaus J. svečiams.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastarieji patys išvietė pagalbą, tačiau skambinant nutylėta, kad vyras patyrė smurtą, – pranešta, jog jam pablogėjo sveikata, bet nepaminėta, dėl kokių priežasčių taip atsitiko. Atvykę policijos pareigūnai rado ir kėdę, kurios rėmu buvo mušamas vyras.

Po nusikaltimo įtariamiesiems buvo nustatytas girtumas: T. Vailioniui – 1 prom., o V. Jurkevičiui – 2,18 prom. alkoholio. Prieš abu teisiamuosius surinkta pakankamai svarių įrodymų.

T. Vailionis kaltę pripažino, o V. Jurkevičius kratėsi kaltės.

Nuosprendžio jie laukia laisvėje. Anksčiau jie buvo teisti už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA