Nelaimė Domeikavoje – atvira liepsna šią naktį degė senelių globos namai | Kas vyksta Kaune

Nelaimė Domeikavoje – atvira liepsna šią naktį degė senelių globos namai

„Kauno m. GMPS“ feisbuko nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Naktį iš penktadienio į šeštadienį naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pranešė apie degančius senelių globos namus Domeikavoje. Kaip informavo Kauno priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vyresnioji specialistė, gaisras kilo VŠĮ „Saulės globos namuose“, Plačiojoje gatvėje.

„Pranešė, kad atvira liepsna dega terasa, šalia – namas. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė dalis medinės terasos, po balkonu degė žoliapjovė. Patekus į pastato vidų patalpos buvo uždūmintos. Gaisro židinys rastas rūsio patalpoje, degė sukrautos sauskelnės.

Paaiškėjus, jog pastate gyvena globojami seneliai, pradėta žmonių evakuacija ir patalpų ventiliacija. Evakuota 31 globotinis ir 2 darbuotojos, perduoti medikams. Nuo gaisro niekas nenukentėjo. Vėliau globotiniai laikinai apgyvendinti laikinose palapinėse“, – informaciją pateikė Kauno PAGD.

Kaip pranešė Kauno PAGD, nudegė dalis medinės terasos, sudegė dvi žoliapjovės, apdegė langas į rūsį, aprūko rūsio patalpos, sudegė dalis jame buvusių sauskelnių, apsilydė šviestuvai, aprūko visos pastato patalpos.

Dėl išsiaiškinimo, ar gaisro metu nebuvo nukentėjusiųjų, naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) budinčiąja gydytoja, kuri informavo, jog nei vienam asmeniui nereikėjo medicininės pagalbos.

Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

„Vykdėm evakuaciją, transportavimo paslaugas. Evakuota 31 žmogus – nei vienam nereikėjo pagalbos. Nei apdegę, nei pridusę, tik juos reikėjo kur nors evakuoti“, – patikslino Kauno GMPS budinti gydytoja.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Kauno miesto GMPS pasidalijo įrašu apie įvykusią nelaimę Domeikavoje. Kaip rašoma feisbuko įraše, visi pacientai buvo evakuoti ir saugiai transportuoti po visas ligonines.

„Į įvykio vietą buvo aktyvuotas mūsų masinių nelaimių logistikos automobilis. Visi pacientai evakuoti ir saugiai transportuoti po visas ligonines. Nelaimės vietoje dirbo Kauno m., Kauno raj., Jonavos, Kaišiadorių GMP.

Šaunuoliai kolegos! Profesionaliai ir greitai suvaldyta situacija!“ – rašoma Kauno m. GMPS feisbuko paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA