Įvertinkite: dirbtinis intelektas apdainavo „Žalgirio“ pergalę LKL finale | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: dirbtinis intelektas apdainavo „Žalgirio“ pergalę LKL finale

Savaitgalį vykusias lemiamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ skaitytojas stebėjo ne vienas. 3D modelius kuriantis vyras parodė mačą dirbtiniam intelektui, o šis sukūrė trumpą filmuką-mitą apie aršių priešininkų dvikovą.

„Nors esu daugiau 3D technologijos ekspertas, bet buvo įdomu išbandyti kasdien vis tobulėjančio dirbtinio intelekto įrankius. Štai, kokį video pavyko sukurti DI, atidžiai stebėjusiam „Žalgirio“ ir „Ryto“ finalą“, – filmuką pristatė Saulius.

Jis pažymėjo, kad minutės ilgumo vaizdo įraše komandų narių veidus, animaciją, balsus sintetino ir net dalį monologų kūrė DI. Angliškai ir lietuviškai kalbantys „Žalgirio“ žaidėjai pasakoja apie sunkią kovą ir aukso raidėmis amžiams įrašytą klubo vardą.

Kai kurių žaidėjų veidai kruvini, tarsi aikštelėje būtų įvykusios riaušės. Kazys Maksvytis kaip bosas sėdi odiniame krėsle, o Giedrius Žibėnas tarsi terminatorius žada sugrįžti, pridurdamas, kad „šįkart tai asmeniška“.

„Be abejonės, netobula. Tačiau kalbame apie technologijas, kurios prieš pusmetį dar neegzistavo, o dabar fantastinės literatūros kūrėjus verčia dar ir dar sykį perrašyti rankraščius.

Nutiko ir kuriozinis atvejis, kuomet animacijos programa atsisakė priimti DI sukurtą komandos žaidėjų „fotografiją“, nes nusprendė, jog bandoma įkelti įžymybių nuotraukas. Savikontrolė veikia jau ir DI pasaulyje, o kuriamas turinys artėja prie fotografijų realistiškumo“, – pastebėjo skaitytojas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA