Kauno „Žalgiris“ – LKL čempionai! | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ – LKL čempionai!

/ G. Bitvinsko nuotr.

Vilniaus „Rytą“ lemiamose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse palaužę ir seriją 2:3 uždarę žalgiriečiai iškėlė čempionų taurę. Trofėjus į Kauną grįžo po dvejų metų pertraukos – pernai triumfavo sostinės ekipa, o „Žalgiris“ nepateko į finalą.

Tuoj po finalinės mačo sirenos žalgiriečiai pasidabino čempionų marškinėliais. Sprogstant konfeti, skambant „Queen“ čempionų himnui ir „Žalgirio“ arenai ošiant taurę aukštyn su visa komanda kėlė kapitonas Edgaras Ulanovas.

Komanda kilnojo ant rankų vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį, tradiciškai ant Lauryno pečių pasilypėjęs Arnas Butkevičius kirpo krepšio tinklelį. Kitoje pusėje su Rolando Šmito pagalba tinklelį atsiminimui rėžė Dovydas Giedraitis.

Prieš patraukdamas į rūbinę E. Ulanovas dėkojo sirgaliams už viso sezono karštą palaikymą ir džiaugėsi, kad namų arena apginta.

Nedaug trūko, kad serija ketvirtadienį baigtųsi Vilniuje, tačiau metimu paskutinę akimirką „Rytas“ ištempė pergalę ir atstatė pusiausvyrą.

Pirmajame serijos mače Kaune „Žalgiris“ nušlavė vilniečius rezultatu 108:93, antrose rungtynėse išvykoje nusileido 71:94, o trečiame susitikime skynė užtikrintą pergalę 95:80.

Trofėjus į Kauną grįžo po dvejų metų pertraukos – pernai triumfavo sostinės ekipa, o „Žalgiris“ nepateko į finalą. Visų taisyklėse numatytų rungtynių LKL finalo serijoje prireikė po 13 metų pertraukos.

Vilniaus komanda laimėjo 6 bei pralaimėjo 14 finalo serijų. „Žalgiriui“ tai – jau 24 LKL čempionų titulas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA