Kaunietį išgąsdino melagingi radiacijos duomenys internete | Kas vyksta Kaune

Kaunietį išgąsdino melagingi radiacijos duomenys internete Radiacinės saugos centras gyventojus ramina

DELFI, realaus laiko radiacijos žemėlapio ekrano nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas antradienį interneto svetainėje „Geiger Counter World Map“ pastebėjo šokiruojančius radiacijos skaičius ir sunerimo, ar šiame žemėlapyje pateikiami duomenys nėra klaidingi. Radiacinės saugos centras gyventojus ramina – baimintis tikrai nėra ko.

Antradienio popietę pamatęs šokiruojančius ir abejonę keliančius skaičius interneto svetainėje „Geiger Counter Worl Map“ vyras pranešė apie tai naujienų portalui ir pasidalijo ekrano nuotrauka, kurioje matyti, jog Kauno centre radiacija pažymėta magiškais devynetais.

Kaunietį išgąsdino melagingi radiacijos duomenys internete / Skaitytojo nuotr.

Dėl melagingos informacijos išsklaidymo ir tikslių duomenų išsiaiškinimo naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Radiaciniu saugos centru. Centro specialistė suskubo gyventojus nuraminti, nes, anot jos, gamtinis fonas Kaune šiuo metu yra labai geras.

„Kauniečiui baimintis nėra ko, todėl, kad pastoviai veikia stebėjimo sistemos, viskas yra matuojama. Norma tikrai yra neviršijama – šiai dienai Kaune gama dozės galia yra 58,6 (norma yra iki 300), tai tikrai yra labai geras gamtinis fonas“, – gyventojus ramino Radiacinės saugos centro specialistė.

Asociatyvi / K. Čachovskij nuotr.

Radiacinės saugos centro atstovė taip pat informavo, jog Lietuvoje veikia „Ankstyvojo radiacinio pavojaus perspėjimo sistema (RADIS)“, kuri yra oficiali, o tikslius duomenis apie Lietuvoje esantį radiacinį foną galite matyti čia.

„Nežinau, ką paskaitė gyventojas, nes dabar yra daug klaidinančios, melagingos informacijos. Tiek kauniečiai, tiek kitų Lietuvos miestų gyventojai gali būti ramūs, nes stebėjimai yra atliekami pastoviai. Buvo sustiprintas monitoringas ir prie sienos, todėl viskas yra tikrai saugu“, – tvirtino specialistė.

Centro atstovė gyventojus paragino vadovautis Radiacinės saugos centro internetinėje svetainėje bei feisbuko puslapyje pateikiama informacija ir jaustis ramiai, nes viskas yra nuolat stebima.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA