Prokuroras prašo paskelbti paauglių tvirkinimu kaltinamo A. Ulvido paiešką | Kas vyksta Kaune

Prokuroras prašo paskelbti paauglių tvirkinimu kaltinamo A. Ulvido paiešką

BNS 2023/05/03 14:07
Algimantas Ulvidas / DELFI nuotr.

Paauglių tvirkinimu kaltinamas Algimantas Ulvidas, kaip manoma, pažeidė namų arešto sąlygas ir išvyko į užsienį. Reaguodama į tai, Kauno apygardos prokuratūra prašo teismo paskelbti kaltinamojo paiešką ir paskirti suėmimą.

„Prašoma paskelbti paiešką ir paskirti suėmimą, jeigu jis Europos Sąjungos valstybėje, būtų išduotas Europos arešto orderis“, – BNS trečiadienį sakė prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Trečiadienį į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose suplanuotą baudžiamosios bylos posėdį A. Ulvidas prisijungė nuotoliniu būdu.

„Tokio pobūdžio bylos negali būti nagrinėjamos nuotoliniu būdu dėl saugumo reikalavimų. Kaltinamasis teigė esą Barselonoje“, – BNS sakė prokuratūros atstovė.

Teismas nutartį dėl prokuroro prašymo skelbs trečiadienį 16 val.

Anksčiau A. Ulvidas irgi buvo neatvykęs į Kauno apylinkės Kauno rūmuose turėjusį vykti jo posėdį – jam už tai skirta 150 eurų bauda. Į trečiadienio posėdį jis turėjo būti atvesdintas.

A. Ulvidas kaltinimų dėl tvirkinimo sulaukė keliose bylose.

Baudžiamojoje byloje, į kurią nuspręsta jį atvesdinti, vyras kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Kitoje panašioje byloje balandžio 3 dieną teismas vyrą visiškai išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios paklaustos dėl savo amžiaus melavo, todėl kaltinamasis negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Šioje byloje yra keturis epizodai dėl penkių jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo.

Prokuroras Darius Jakutis mano, kad A. Ulvidas šioje byloje buvo išteisintas nepagrįstai ir praeitą savaitę su apeliaciniu skundu kreipėsi į Kauno apygardos teismą.

Balandžio pradžioje prokuroro prašymu teismas A. Ulvidui rašytinį pasižadėjimą neišvykti pakeitė į namų areštą. Ji apskųsta nebuvo.

Ši kardomoji priemonė paskirta šešiems mėnesiams, A. Ulvidas kiekvieną dieną nuo 15 iki 22 val. turi būti namuose, nesilankyti prie mokyklų, progimnazijų, gimnazijų ir jokia forma nebendrauti bei neieškoti ryšių su nepilnametėmis mergaitėmis, taip pat su nukentėjusiosiomis ir visais šioje byloje liudytojais apklaustais asmenimis.

Tokį sprendimą teismas motyvavo tuo, jog kaltinamasis neatvykdamas be pateisinamų priežasčių į teismo posėdį sutrukdė bylos nagrinėjimui, taip pat pažeidė jam paskirtos karomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti – sąlygą ir bendravo su jaunesnėmis nei 16 metų amžiaus mergaitėmis.

Sprendimą kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės prokuratūra priėmė reaguodama į kilusį rezonansą ir remiantis Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate vasarį gautu pranešimu.

Pranešime buvo nurodyta, jog Kaune, Pramonės prospekte, pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas A. Ulvidas atvyko į degalinę kartu su nepilnamete, gimusia 2007 metais.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA