A. Valujavičius iriasi link Karibų: iš berniuko į vyrą | Kas vyksta Kaune

A. Valujavičius iriasi link Karibų: iš berniuko į vyrą

A. Valujavičius Atlanto vandenyne kovoja su bangomis / A. Valujavičiaus nuotr.

Keliautojas Aurimas Valujavičius švilpia Atlanto vandenynu. Prieš savaitę vaizdo įraše užsiminęs apie šonines bangas, pirmadienį socialinio tinklo „Facebook“ įraše pasidalijo kadru iš Atlanto. Keliautojas parodė ką jam tenka įveikti irkluojant – daugiau nei 3 metrus siekiančias bangas ir stiprų vėją.

Vaizdo įraše keliautojas prieš savaitę dalijosi švilpiantis Atlantu. Jame užsiminė apie bangeles, kurios siekia apie 3 metrus, bet Poseidonu internautų praminto A. Valujavičiaus jos visai negąsdino.

„Jau trečia diena kaip neblogai pučia vėjukas. Tai smagu. Irkluoju, kapoju, švilpiu su vėjeliu. Vėjas – vienintelis faktorius, darantis įtaką irkluotojų nuotaikai. Dabar nuotaikos labai super“, – pozityvumu tryško kaunietis.

Pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ jis pasidalijo kadru iš Atlanto, kuriame matyti smarkiai besitaškantis vandenynas, šėlstančios bangos ir stiprus vėjas.

„Iš berniuko į vyrą. 21 mazgas šiaurės rytų vėjas, 3.2 m banga ir ilgas kelias į žemyną“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė A. Valujavičius.

Panašu, kad keliautojas ir toliau nepraranda geros nuotaikos, net ir siaučiant vėjui, besitaškant bangoms, jis su jomis susitvarko ir kryptingai irkluoja tikslo link.

Primename, kad A. Valujavičius šiai kelionei ruošėsi dvejus metus, o idėja leistis į Atlantą su irklais gimė plaukiant baidare Dunojumi.

Keliautojas, pasitelkdamas tik savo jėgą, siekia užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA