Kauno rajone buvo įvestas planas „Skydas“: rastas sprogmuo | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone buvo įvestas planas „Skydas“: rastas sprogmuo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią parą Lietuvoje išminuotojams netruko darbo, net keturis kartus įvestas planas „Skydas“ dėl rastų sprogmenų. Vienas sprogmuo rastas ir Kauno rajone.

15.45 val. gautas pranešimas, kad Kauno r., Pavytės k., Rokų Poligone, įvestas planas „Skydas“. Gelbėtojai budėjo kol sprogmuo buvo sunaikintas. Sprogmenį sunaikino „Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas“.

Taip pat, apie 10 val. buvo gautas pranešimas, kad Šakių r., Tupikų k., įvedamas planas „Skydas“. Atvykus PGP buvo budima prie sprogmens iki kol atvyko išminuotojai. Atvykę J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad rastas II-ojo pasaulinio karo laikų 75 mm artilerijos sviedinys yra nepavojingas, be sprogdiklio ir sprogstamosios medžiagos. Išminuotojai sviedinį išsigabeno.

11.12 val. gautas pranešimas, kad Panevėžio r., Karsakiškio sen., Paliūniškio k. įvedamas planas „Skydas“.

Rastos 50 kg ir 100 kg aviacinės bombos, viena sunaikinta vietoje, kita vežta į karjerą sunaikinimui.

Taip pat apie 15 val. pranešta, kad Pagėgių sav., Natkiškių sen., Skrodlių vs., laukuose rasti sprogmenys, įvestas planas „Skydas“.

Atvyko inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo specialistai. Sprogmenys F1 rankinė granata ir minosvaidžio mina 82 mm sunaikinti vietoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA