Mykolo paieškos savanoriai nenuleidžia rankų: kviečia žmones iš Vilniaus ir Kauno regionų | Kas vyksta Kaune

Mykolo paieškos savanoriai nenuleidžia rankų: kviečia žmones iš Vilniaus ir Kauno regionų

delfi.lt 2023/02/16 15:31
„Facebook“ grupės „Mykolo paieška“, DELFI nuotr.

Mykolo paieškos savanoriai nepasiduoda ir Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Savanoriai įnirtingai kovoja dėl be žinios dingusio Mykolo Davidonio suradimo. Pranešama, kad 15-mečio paieška tęsiama Vasario 16 dieną.

Specialiai sukurtoje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“ skelbiama, kad bus tęsiama paauglio paieška upėje.

„Tęsiamos Mykolo paieškos upėje. Visi Lietuvos regionai nuo Vilniaus ir Kauno, kviečiame jus, turinčius vandens dronus, jungtis į paieškas“, – rašo viena iš organizatorių.

Moteris patikslino paieškos detales ir dar kartą padėkojo visiems padentiems.

„Prieš pradedant paieškas vandenyje, pasižiūrėkite bendrą paieškų žemėlapį „Vandens paieškos žemėlapis“, kuriame reikėtų atkreipti dėmesį į pažymėtas vietas:

1. Maketų plaukimo trajektorija ir strigimo vietos;
2. Skenduolių radimo vietos.

Kilus klausimams galite rašyti man. Ačiū jums už pagalbą ir už tai kad esate“, – šventinę dieną prarašė moteris.

Dingo be žinios

Primename, kad paauglys šeštadienį, apie 12 val., išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro. 16 val. 30 min. jis vaizdo skambučiu susisiekė su draugu. Vaizdo kameromis užfiksuota, kad 16 val. 10 min. jis išlipo iš 4 maršruto troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo Neries link.

Savanoriai prie Žirmūnų tilto rado Mykolo striukę ir kuprinę, vėliau ir telefoną, banko kortelę bei ausines.

Atsirado du liudininkai

Kaip anksčiau „Delfi“ pasakojo dingusiojo mama Ieva, atsirado jau du liudininkai, – prie Neries M. Davidonio dingimo vietoje, po Žirmūnų tiltu Vileišio gatvėje, matė ir girdėjo šūkaujančią jaunuolių kompaniją. Būtent dabar reikia informacijos apie juos.

„Būtų įdomiausia su tais jaunuoliais pakalbėti. Gal jis buvo užpultas, o gal buvo susiplanavęs susitikti su kažkokiais draugais, kurių mes nežinome, – pasakojo pašnekovė ir pridūrė dar vieną labai keistą detalę. – Tuo laiku jo telefono ryšys buvo toje vietoje, jo striukė, kuprinė rasta toje vietoje. Turiu įtarimą, kad telefoną turėjo ne jis. Jis visada man atsakydavo į žinutes. Tada, kai pradėjau jo ieškoti, jam rašyti, jis jas perskaitė, bet man nieko neatsakė. Buvome susitarę, kad grįš 6 valandą. Ta vieta mums labai paslaptinga ir mums reikia sužinoti, kas nutiko.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA