Naktį degė „Palemono keramikos” gamyklos cechas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Naktį degė „Palemono keramikos” gamyklos cechas (papildyta) situaciją pakomentavo bendrovės vadovas Marius Vaivada

Asociatyvi / M. Plepio nuotr.

Naktį pranešta apie gaisrą „Palemono keramikos” gamyklos ceche. Užsiliepsnojo statinės su panaudotu aliejumi bei automobilių detalių atliekos. Į aplinką pasklidus teršalams, apie incidentą informuoti ir Aplinkos apsaugos pareigūnai.

Pranešimo apie nelaimę Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba sulaukė 01.04 val. Jame buvo nurodoma, kad dega „Palemono keramikos” gamyklos cechas. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, atvira liepsna pastato viduje ir lauke degė apie 100 kv. m dydžio atliekų krūva.

Anot ugniagesių, pastato viduje esančioje 25×14 m dydžio patalpoje degė sandėliuojamos statinės su panaudotu aliejumi. Netrukus gaisras iš pastato vidaus persimetė į lauką, kur šalia sienos buvo sandėliuojamos 10×10 m dydžio ir 4 m aukščio krūvoje automobilių detalių atliekos (poroloninės automobilių sėdynių dalys), taip pat užsidegė plastikinės statinės su viduje esančiomis įvairiomis dažų ir aerozolinių buteliukų atliekomis, kurios degdamos sproginėjo.

Nelaimės metu sudegė pastato viduje buvusios aštuonios 1 m3 talpos plastikinės statinės su panaudotu aliejumi, aprūko gamybinės patalpos ir įrenginys, sudegė ir apsilydė lauke buvusios plastikinės talpyklos su įvairiomis atliekomis.

Ugniagesiams pavyko išsaugoti cecho viduje buvusias plastikines talpyklas su riebalais.

Gaisravietėje vanduo, susimaišęs su riebalais, pradėjo bėgti į lietaus vandens surinkimo šulinį. Iš smėlio ir pjuvenų buvo sudarytas pylimas, kad teršalai neplistų.

Apie incidentą informuoti Aplinkos apsaugos pareigūnai.

Papildyta 16.00 val.

„Sausio 16 d. apie 1 val. nakties „Palemono keramikos gamyklos“ teritorijoje esančiose bendrovei „Ramdega“ išnuomotose patalpose kilo gaisras. Jo metu užsidegė ir apdegė dalis nuomininkui priklausančių įrengimų bei gamybinių žaliavų. Atvykę ugniagesiai gaisrą užgesino per porą valandų, institucijos pradėjo tyrimą įvykio priežastims ir aplinkybėms nustatyti.

Patalpas UAB „Ramdega“ yra išsinuomojusi mokslinei eksperimentinei tyrimų ir gamybinei (ūkinei) veiklai. Pagal sutartį, nuomininkas gali pradėti vykdyti sutartyje numatytą veiklą tik tuomet, jei turi visus jo vykdomai veiklai reikalingus leidimus, taip pat įsipareigoja griežtai laikytis patalpų ir inžinerinių tinklų eksploatavimo, sanitarijos ir vidaus tvarkos taisyklių. Nuomininkas taip pat yra atsakingas už priešgaisrinių, darbų saugos ir elektros – saugos, aplinkosaugos reikalavimų ir taisyklių laikymąsi išsinuomotose patalpose ir aikštelėse.

Mes, kaip patalpų nuomotojas, teikiame pagalbą UAB „Ramdega“ likviduojant gaisro padarinius patalpose ir aplink esančioje teritorijoje. Įvertinę aplinkybes, spręsime ir dėl tolimesnio bendradarbiavimo su šiuo nuomininku klausimą“, – komentavo AB „Palemono keramikos gamykla“ generalinis direktorius Marius Vaivada.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA