Spalviniame COVID-19 žemėlapyje tik trijų Lietuvos savivaldybių teritorijos nėra juodos – Kas vyksta Kaune

Spalviniame COVID-19 žemėlapyje tik trijų Lietuvos savivaldybių teritorijos nėra juodos

Ir tos trys savivaldybės iš joms tekusių spalvų simboliškai gali sudaryti valstybinę mūsų šalies vėliavą, kadangi Molėtų rajono teritorija minimame žemėlapyje – geltona, Pagėgių savivaldybės – žalia, o Ignalinos rajono – raudona. Likusių 57 Lietuvos savivaldybių teritorijos pagal sergamumą koronaviruso infekcija sudarytame žemėlapyje šiuo metu juodos.

Situacija (pagal užsikrėtimų koronavirusu skaičių dinamiką) nekinta tik Varėnos bei Jurbarko rajonuose, kitose 14-oje Lietuvos savivaldybių ji netgi slopsta.

Naujausiais duomenimis, kuriuos šį penktadienį paskelbė Oficialusis statistikos portalas, pagal užsikrėtimų dinamiką, savaitinis naujų atvejų pokytis Kauno miesto savivaldybėje siekia 30, 2 proc.

Bet Kauno rajone, kur praėjusią savaitę netgi buvo konstatuota, jog koronavirusas slopsta, per 7 pastarąsias dienas situacija kardinaliai pasikeitė. Šios savivaldybės teritorijoje santykinis užsikrėtimų infekcija pokytis – 70,4 proc., o tai reiškia, kad virusas šioje teritorijoje veržiasi.

Iš visų praėjusią parą nustatytų 719 naujų COVID-19 atvejų 572 – pirminiai, 140-čiai žmonių ši liga diagnozuota jau 2 kartą, 7-iems – trečią.

Liepos 7-ąją dėl COVID-19 į ligonines paguldytų pacientų buvo 21, ir šiuo metu užimtos 102 užsikrėtusiųjų mirtinai pavojinga infekcija asmenų gydymui skirtos lovos.

Nuo COVID-19 vakar mirė 1 asmuo, nuo pandemijos pradžios iš viso – 9178.

Iš viso Lietuvoje bent viena skiepo doze vakcinuota 1 952 500 gyventojų. Iki šiol sunaudota 4 489 529 vakcinos dozės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA