Aukcionas baigtas: V. Zelenskio portretas paskutinę sekundę parduotas už 5 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Aukcionas baigtas: V. Zelenskio portretas paskutinę sekundę parduotas už 5 tūkst. eurų

/ E. Šostakaitės nuotr.

Paaiškėjo dvi savaites vykusio aukciono Volodymyro Zelenskio portretui įsigyti nugalėtojas. 1,5 m. x 1 m. dydžio paveikslą už 5001 eurą nusipirko šeima iš Vilniaus. Portreto autorius, Tadas Sokolovas, antradienį paveikslą įteikė didžiausią sumą pasiūliusiam pirkėjui.

„Mes buvome Kopenhagoje ir užsistatėm žadintuvus, kad nepramiegoti pabaigos, kad galėtume dar pasiūlyti savo sumą. Ir būtume pramiegoję, bet Tadas parašė po aukciono įrašu, kad liko 15 minučių ir mes pamatėm. Laukėm paskutinės akimirkos, kad galėtume pasiūlyt didesnę sumą. Galvojom, kad kažkas pasiūlys lygiai 5 tūkst. todėl pasiūlėm 5 tūkstančius ir 1 eurą“, – pasakojo Tomas ir Aurelija.

/ E. Šostakaitės nuotr.

Motyvavo kilnus tikslas

Aukciono laimėtojai pasakojo, kad parduodamą paveikslą pastebėjo „Praeities žvalgo“ „Facebook“ paskyroje ir šis jiems labai patiko, tad nusprendė pabandyti jį įsigyti savo namams.

„Labai motyvavo tai, kad pinigai bus skirti Ukrainai, bet visiškai pakerėjo paveikslas. Aišku, nebūčiau gal už tiek pirkęs, jei tiesiog pirkti, bet pasitarėm su žmona, kad vis tiek norim prisidėti prie gero tikslo ir nusprendėm dalyvauti. Pradžioje buvom sutarę, kad skirsim 2 tūkst. paskui pastebėjom, kad labai greitai auga ta kaina ir nusprendėm, kad skirsim tam 5 tūkstančius eurų“, – apie kilniam tikslui skirtus pinigus kalbėjo T. Varnas.

Grybų ūkį „Pjaunu grybą“ turinti Aurelija ir rinkodaristas Tomas atviravo, jog nuo karo pradžios stengėsi prie palaikymo Ukrainai prisidėti įvairiais būdais – tiek daiktais, tiek finansiškai, taip pat pasiūlė ir savo namus karo pabėgėliams.

„Kažkaip jautiesi labai beviltiškai, kad nieko negali padaryt, savanoriauti irgi nesigauna, nes turim du mažus vaikus, bet todėl pasirinkom prisidėti finansiškai ir kitais būdais. Užsiregistravom ir „stiprūs kartu“, vyras važiavo padėti vežti pabėgėlius, pasiūlėm ir namą savo, kad priimti šeimą kokią, galvojom net apie įsivaikinimą“, – apie pasirinktus pagalbos būdus pasakojo Aurelija.

/ E. Šostakaitės nuotr.

Kilo neaiškumų

Kaip pasakojo pats portreto autorius, dėl laimėtojo kilo neaiškumų, bet gavus įrodymų, paskelbtas tikrasis aukciono laimėtojas.

„Baigusis aukcionui, mačiau, kad dar porą komentarų su naujomis sumomis yra, bet laikas jau buvo pasibaigęs, tad po įrašu paskelbiau kas yra nugalėtojas ir kas gauna tą paveikslą. Tačiau po akimirkos sulaukiu komentaro, kad tai netiesa, kad laimėtojas kitas. Išsigandau, kad po tokia taikia iniciatyva kyla kivirčai, tikrai to nenorėjau.

Tačiau tikrieji laimėtojai pasidalino nuotraukomis, kad komentaras buvo parašytas prieš pasibaigiant aukcionui. Ir vėliau pavyko „Facebook“ platformoje rasti, kad paskutinis komentaras visgi parašytas likus vos 7 sekundėmis iki pabaigos. Tada įrašą pataisiau ir paskelbiau tikrąjį laimėtoją“, – apie kilusius neaiškumus pasakojo T. Sokolovas.

Laimėtojai pradžioje buvo pasimetę, jog laimėjimas atiteko ne jiems, tačiau jautėsi tvirtai, nes turėjo įamžinę nuotrauką su savo siūlymo paskelbimo laiku, tad pasidalino šiomis nuotraukomis ir su aukciono sumanytoju.

„Aš net neabejojau, mes dėl to ir fotografavom, kad dėl viso pikto turėti įrodymą, kad siūlymas parašytas dar prieš pasibaigiant aukcionui“, – pasakojo Tomas Varnas.

Daugiau T. Sokolovo darbų rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA