Atgimęs bendruomenės kino teatras kviečia pamatyti kitą karo pusę: lėšas skirs Ukrainai | Kas vyksta Kaune

Atgimęs bendruomenės kino teatras kviečia pamatyti kitą karo pusę: lėšas skirs Ukrainai

Asociatyvi / „Kinas Panemunė“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Aktyvių kauniečių atgaivinta bendruomenės erdvė – kinas „Panemunė“ šią savaitę kviečia į dokumentinio filmo „Mėlyna kaip apelsinas žemė“ peržiūras. Už bilietus surinktos lėšos bus skirtos nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

Kaip skelbia „Panemunė“, pusę pajamų už filmą „Moonmakers“ studija skirs nuo karo nukentėjusiai kūrėjų komandai ir pagrindinės herojės Annos – vienišos penkių vaikų mamos šeimai. Kita dalis pajamų bus skirta Ukrainą remiančiai nevyriausybinei organizacijai VšĮ „Lukšų vyrai“.

Prisidėti ragina ir kinas „Panemunė“: „Kviečiame pas mus, į autentišką kino, kūrybinę erdvę šeimyniškai susiburti filmo peržiūrai ir prisidėti prie paramos Ukrainai. Jau antra savaitė kaip rodome šitą filmą ir renkame paramą.“

Filmo peržiūra kainuoja 5 eurus, registruotis reikia čia.

Žymiajame „Sundance“ (JAV) kino festivalyje už geriausią režisūrą apdovanotas dokumentinis filmas atskleidžia fronto linijoje Donbase, Ukrainoje, gyvenančios šeimos kasdienybę. Kol išorinį pasaulį kausto bombų garsai ir chaosas, vieniša mama Ana ir jos keturi vaikai karo zonoje sugeba išsaugoti savo namus – juose ramu kaip rojuje, pilna gyvybės ir šviesos.

Aistra kinui, užvaldžiusi visus šeimos narius, įkvepia juos filmuoti, montuoti ir pristatyti filmą, įkvėptą jų pačių gyvenimo karo metu. Kūrybinis procesas atskleidžia, kokią galią ir magiją turi menas katastrofos akivaizdoje. Anai ir vaikams traumos transformavimas į kūrybą yra vienintelis būdas išlikti žmonėmis.

Daugybės tarptautinių apdovanojimų sulaukusį filmą prodiusavo žinoma Lietuvos kino režisierė Giedrė Žickytė („Šuolis“) ir jos įkurta studija „Moonmakers“. Statant filmą dirbo gausi lietuvių komanda.

„Panemunė“ lankytojų prašo atsinešti šiltas kojines ar namines šlepetes. Taip pat – dėvėti kaukes, o pajutus ligos simptomus, likti namuose ir pasidaryti kvapnios arbatos.

Nesusirinkus reikiamam skaičiui žiūrovų, filmas bus atšauktas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA