Įžūlus išpuolis Palemone: tokio įvykio per 10 metų nebuvo | Kas vyksta Kaune

Įžūlus išpuolis Palemone: tokio įvykio per 10 metų nebuvo

Asm. archyvo nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje į Palemoną užklydęs jaunimas energijos perteklių išliejo gadindamas privatų ir valdišką turtą. Smarkiai kliuvo Kauno Palemono gimnazijai, kurios kieme įsisukę vandalai daužė viską, ką pasiekė ir patempė. Ugdymo įstaigos direktorė sako tokio išpuolio per dešimtmetį nepamenanti – pedagogė mano, kad šitaip pasielgti galėjo nevietiniai.

Apie destruktyviai nusiteikusius svečius kauniečiai dalijosi „Facebook“ grupėje „Kauno Palemono bendruomenė“. Čia šeštadienį įkelta išversto masyvaus vazono nuotrauka – gyventojų žiniomis, agresyvus ekipažas šioje miesto dalyje galėjo važinėti apie 2 val. nakties.

Į socialiniame tinkle paviešintą nuotrauką sureagavo Palemono gimnazijos direktorė Ramunė Baniulienė, nurodžiusi, kad vandalai neaplenkė ir mokyklos kiemo, bei prašiusi ką nors mačiusius žmones pasidalyti informacija.

„Pranešėme policijai. Bandysime ieškoti. Gal mokyklos kameros padės. Skaudu…“ – neslėpė gimnazijos vadovė, pirmadienį pridūrusi, kad kameros užfiksavo vandalus ir medžiaga perduota policijai.

„Kas vyksta Kaune“ R. Baniulienė patikslino, kad išlaužta vartus saugojusi dviratinė spyna, išlupti varteliai, sudaužyta mokyklos patalpose veikiančio viešosios bibliotekos padalinio pašto dėžutė. Taip pat išrautas lauko treniruoklis, lįsta prie gimnazijos langų.

„Skambinome policijai, medžiagą mums patarė pateikti per epolicija.lt. Tai savivaldybės turtas, apžiūrėti atvažiavo seniūnas, užfiksavo nuostolius“, – kalbėjo gimnazijos direktorė, pažymėjusi vaikus dabar atostogaujant, tad jų saugumui išpuolis įtakos neturėjo.

R. Baniulienės vertinimu, apskritai Palemone saugu, o toks įvykis bene pirmas per 10 metų. Savivaldybei 2017-2019 m. atnaujinus stadioną, įrengus gamtos klases, mokyklos bendruomenė ir vietos gyventojai tuo be galo džiaugėsi: atsirado traukos taškas jaunimui, stadione renkasi ir vaikai su tėvais, pagyvenę žmonės.

„Palemoniečiai labai vertina šią aplinką, mielai čia leidžia laiką, tad nesinori tikėti, kad šitaip pasielgė vietiniai“, – svarstė Palemono gimnazijos direktorė, pridėjusi, kad vaizdo medžiagoje užfiksuotų jaunuolių amžius apie 18-20 metų, bet veidų gerai nesimato.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė naujienų portalui patvirtino, kad vasario 12 d., 10.50 val., gautas pranešimas apie po nakties Marių g. 37 rastus išlaužtus ir apgadintus vartus.

Pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes.

Kai padaryti nuostoliai neviršija trijų bazinių bausmių dydžio (150 eurų), už tyčinį turto sugadinimą kaltininkas atsako pagal Administracinių nusižengimų kodekso 115 str., kuriame numatyta 50-750 eurų bauda.

Už didesnės vertės turto sugadinimą gresia baudžiamoji atsakomybė pagal Baudžiamojo kodekso 187 str. ir viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas. Priklausomai nuo aplinkybių ir vertės, turto sunaikinimas gali užtraukti ir laisvės atėmimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA