Požeminės perėjos remontas baigtas: žada, kad pragariška problema nesikartos | Kas vyksta Kaune

Požeminės perėjos remontas baigtas: žada, kad pragariška problema nesikartos

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Po beveik metus trukusių darbų, Savanorių ir Taikos prospektų sankryžos požeminė perėja kauniečius pasitinka atsinaujinusi. Savivaldybė tikisi, kad skundų sulaukusi viena pagrindinių Kauno perėjų taps patrauklia miesto vieta.

„Atnaujinta viena judriausių miesto pėsčiųjų perėjų Savanorių ir Taikos prospektų sankirtoje.

Baigus tvarkymo darbus, erdvė tapo kur kas saugesnė pėstiesiems – išardytos ir naujomis pakeistos ne tik laiptų pakopos, bet ir jų betoninis pagrindas. Dviratininkų patogumui, nuo krašto atitraukti dviračių loveliai.

Taip pat remonto metu išspręsta įsisenėjusi problema – sutvarkytos ir nudažytos lubos, pro kurias vasaros metu sunkdavosi bitumas“, – skelbė Kauno miesto savivaldybė savo „Facebook“ paskyroje.

Atnaujinta „Aklųjų“ perėja / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Aklųjų“ perėjos rekonstrukcijos darbai prasidėjo balandžio 27-ąją. Jos metu buvo sutvarkytos nusidėvėjusios laiptų pakopos, nudažytos lubos, užsmėliuotos sienos bei pašalinti betono defektai.

Tiesa, rekonstrukcija užtruko – darbai turėjo baigtis praėjusių metų gegužės pabaigoje, bet dėl pandemijos pilnai sutvarkytos perėjos teko palaukti. O kol perėja buvo uždaryta, kai kurie kauniečiai gatvę kirsdavo tiesiog bet kur, taip rizikuodami savo gyvybe.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA