Tris verslus valdanti kaunietė A. Kuncevičienė: „Jei kažko nepadariau, ne taip stipriai ir norėjau“ | Kas vyksta Kaune

Tris verslus valdanti kaunietė A. Kuncevičienė: „Jei kažko nepadariau, ne taip stipriai ir norėjau“

Ana Kuncevičienė / R. Tenio nuotr.

Kaip pradėti ir viską suspėti? Klausimas, kurį sau užduoda kone kiekviena tyliai apie nuosavą veiklą svajojanti, šeimą, darbą bei laiką sau suderinti siekianti moteris. Neretu atveju įtemptas gyvenimo ritmas ar išorinio palaikymo stoka verčia atsisakyti ar net nepradėti imtis norimų veiklų. Tris verslus valdanti mama ir aktyvaus laisvalaikio entuziastė, kaunietė Ana Kuncevičienė dalijasi sėkmės receptu: atrasti, ką mėgsti, nebijoti dirbti ir saikingai rizikuoti.

Kaunietė A. Kuncevičienė – verslios ir aktyvios moters pavyzdys. Du vaikus užauginusi moteris valdo tris iš pažiūros visiškai skirtingas miegamojo salono „elitO“, kartveliškos tavernos „Tiflis“ bei automobilių plovyklos veiklas, o sėkmingą darbinę veiklą spėja suderinti ir su sporto bei ekstremalaus laisvalaikio pramogomis. Nusprendėme pasiteirauti, kokia moters sėkmės paslaptis?

Viena valdote, kuriate bei prižiūrite iš pažiūros tris visai skirtingus verslus, o greta – randate laiko sau, savo pomėgiams, kelionėms, sportui ir aktyvioms veikloms. Kaip pavyksta viską suderinti? Kokia jūsų sėkmės paslaptis?

Neturiu jokios ypatingos paslapties. Tiesiog turint daug veiklų, natūraliai tenka kruopščiai planuoti savo laiką. Pastaruoju metu labai daug jo skiriu darbui, nes artėja Šv. Kalėdos, dovanų metas, o pagrindinė mano veikla – patalynės, namų kvapų, vonios reikmenų parduotuvių tinklas – šiuo periodu yra darbo įkarštyje.

Tiesa, man pasisekė, kad ši veiklos sritis yra ne tik itin moteriška, bet ir man labai artima. Neįsivaizduoju savo namų be ypatingų kvapų bei stilingų interjero detalių, miegamojo – be gražios patalynės. Atitinkamai, mėgaudamasi tuo, ką darau, turėdama energijos ir būdama šiek tiek darboholikė, savo darbo laiko neriboju.

Kaip atrodo tipinė jūsų diena? Be kokių veiklų jos neįsivaizduojate?

Kiekvieną rytą pradedu nuo kontrastinio dušo. Taip pažadinu tiek kūną, tiek mintis. Tuomet ateina laikas kavos puodeliui. Prie jo peržiūriu savo dienotvarkę, perskaitau gautus elektroninius laiškus ir važiuoju į darbą. Tris ar keturis kartus per savaitę po darbo einu į sporto salę. Tai tapo mano gyvenimo būdu – taip geriausiai pailsi mano mintys.

Kaip apibūdintumėte tobulą savo laisvalaikį? Kokios veiklos jums teikia daugiausiai džiaugsmo?

Laisvo laiko pernelyg daug neturiu, bet jį mėgstu leisti gamtoje, važinėdama dviračiu ar riedučiais. Pagal zodiako ženklą esu dvynys, tad mane traukia veiklų įvairovė. Smalsumas mane pastūmėjo išbandyti daugybę skirtingų laisvalaikio veiklų – nuo šuolio parašiutu iki važinėjimo bekelėmis ar giluminio nardymo.

Daug keliaujate. Kokios pagrindinės jūsų kelionių kryptys – darbo ar atostogų tikslais?

Kelionės yra mano aistra, o jų kryptys – įvairios. Nemėgstu grįžti į tą pačią vietą, norių atrasti vis naujas kryptis. Keliaujant susipažįstu su įvairiomis kultūromis, įgyvendinu tam tikrus sau išsikeltus siekius ar motyvuojančius iššūkius. Atostogų metu turbūt daugiau laiko praleidžiu vandenyje, nei sausumoje. Šiemet išbandžiau banglenčių sportą bei kaitavimą, o norėdama įgyvendinti savo svajonę – panardyti su rykliais – turėjau gauti ir specialią „PADI Advanced“ nardymo licenciją. Neįsivaizduoju pasyvaus poilsio tiesiog gulint prie jūros ar baseino.

Ana Kuncevičienė / R. Tenio nuotr.

Tiesa, neatsiejama mano kelionių priežastimi yra darbas. Darbo reikalais labai dažnai lankau parodas Paryžiuje, Milane, Frankfurte. Mėgstu pati rinktis prekes savo parduotuvėms, susipažinti su naujomis tendencijomis, o tuo pačiu susitikti su ilgamečiais partneriais, aptarti verslo perspektyvas ir ateities planus. Visgi net ir keliaudama darbo reikalais, stengiuosi atrasti ir naujas vietas, pasisemti naujų įspūdžių. Mėgstu šias išvykas derinti su muziejų ar garsių vietų lankymu. Dėl šios priežasties ypatingai mėgstu Paryžių. Čia kas kartą atrandu vis kažką naujo ir įspūdingo.

Šiandien sėkmingai valdote tris iš pažiūros labai skirtingus verslus. Gal galite papasakoti nuo ko viskas prasidėjo?

Pačią pirmąją savo veiklą – „elitO“ miegamojo saloną – įkūriau prieš 16 metų. Tai – vienas pirmųjų salonų Lietuvoje, pradėjęs prekiauti kokybiška ir stilinga patalyne. Tuo metu vis dažniau išgirsdavome apie alergija sergančių žmonių problemas, tad norėjosi palengvinti jų miegą. Pradėjau domėtis antialergine miegamojo tekstile ir taip užmezgiau ryšį su vienu pirmųjų mano partnerių – antialerginių antklodžių bei pagalvių gamintoju „Familon“ iš Suomijos. Kartu su jais pradėjome labai ilgą ir įdomų veiklos kelią. Jie netgi tapo partneriais, labai stipriai mane palaikiusiais sunkiu ir iššūkių kupinu verslo plėtojimo etapu.

Na, o visas kitas parduotuvių asortimentas atsirado palaipsniui. Pati ieškodavau išskirtinio dizaino ir aukščiausios audinių kokybės tiekėjų parodose. Norėjosi pirkėjams pasiūlyti tik išskirtinius produktus, kainos ar uždarbio veiksnius paliekant nuošalyje. Prieš įtraukdama prekes į parduotuvių asortimentą visada jas išbandau pati. Kas neatitinka mano lūkesčių ar kokybės standartų į „elitO“ lentynas nepatenka. Na, o prieš keletą metų bendradarbiaudami su itališkų audinių gamintojais, klientams pristatėme ir vardinę „elitO“ patalynės liniją.

Parduotuves ilgainiui papildė ir namų kvapai. Be galo juos mėgstu pati. Prieš keletą metų viešėdama parodose Milane ir Paryžiuje atradau nišinių namų kvapų bei kvepalų gamintoją „Ladenac Milano“, kurie sugeba nustebinti ne tik savo išskirtiniais kvapais, bet ir stilinga, itin prabangia pakuote. Nusprendžiau jais papildyti savųjų parduotuvių lentynas, o vėliau natūraliai įtraukėme ir daugiau produktų: paprastumu bei subtilumu pasižyminčius ir daug gerbėjų šiandien jau turinčius „Chiara Firenze“ kvapus, aplinkai bei žmogui itin draugiškus prancūzų gamintojo „PH Fragrances“ kvapus bei audinių skalbiklius ir kt.

Laikui bėgant tapome ir visų savo įvežamų prekių atstovais Baltijos šalyse, tad mūsų parduodamus gaminius galima įsigyti ne tik fizinėse, bet ir internetinėje www.elito.lt parduotuvėje. Šiandien pirkėjams galime pasiūlyti gausų pasirinkimą patalynės komplektų, antklodžių, pagalvių, chalatų, namų kvapų, skalbiklių.

Myliu savo darbą, mėgstu tiesiogiai bendrauti su klientais ir labai džiaugiuosi, kad šiandien turiu ištikimų pirkėjų, kurie apsipirkti į mūsų salonus sugrįžta jau dešimt ir daugiau metų.

Ana Kuncevičienė / R. Tenio nuotr.

Pomėgis interjero detalėms sukūrė „elitO“, tačiau kaip gimė dar du jūsų valdomi verslai – kartveliško maisto taverna „Tiflis“ bei automobilių plovykla? Juk šios veiklos tokios skirtingos!

Dauguma dalykų į gyvenimą atkeliauja, kai to visai nesitiki. Esu komunikabili, džiaugiuosi, kad greitai ir lengvai pavyksta susidraugauti su naujais žmonėmis. Manau, kad gyvenimas mums nuolat siunčia šansus bei tinkamus žmones, tačiau tik nuo mūsų priklauso, ar mes tomis galimybėmis pasinaudojame.

Esu gurmanė, tad meilė maistui, pažintis bei kelionių metu pamiltas Sakartvelas paskatino atidaryti tikro kartveliško maisto restoraną. Siekėme kauniečiams suteikti galimybę atrasti vietą, kur jie su šeima ir draugais galėtų paskanauti autentiškų šios šalies patiekalų bei susipažinti su kartvelų namų svetingumu. Mūsų tavernoje gaminamas rankų darbo maistas pagal tikruosius kartvelų receptus, tad patiekalų skoniai nepalieka abejingų.

Na, o kalbant apie naujausią mano veiklą būtų teisinga prisiminti posakį: atsitiktinių pažinčių nebūna. Viena pažintis atostogų metu sukūrė sąlygas perimti naują verslą, o gal tiksliau – iššūkį. Pradėjau vadovauti „Partizanų automobilių plovyklai“, kurioje atliekame cheminius salonų valymus, plauname variklius, automobilių išorę.

Esu avantiūristė, dažnai rizikuoju ir tikiu, kad geriau pabandyti, nei sėdėti sudėjus rankas.

Ką įvardintumėte pačiu sėkmingiausiu ir daugiausiai džiaugsmo teikiančiu projektu, veikla ar pasiekimu?

Didžiausias mano pasiekimas yra mano vaikai, kurie užaugo jautriais, darbščiais ir atsakingais žmonėmis. Iš jų visada sulaukiu begalinio palaikymo, patarimų, fizinės pagalbos. Jie jau daugelį metų aktyviai dalyvauja ir mano veiklose. Galiu drąsiai teigti, kad vaikai yra mano gyvenimo prasmė.

Kokia, Jūsų nuomone, sėkmingo verslo paslaptis?

Darbštumas, mokėjimas greitai reaguoti i besikeičiančias situacijas ir, be abejo, puiki, su atsidavimu ilgus metus dirbanti komanda. Žmogus yra pati didžiausia vertybė. Be savo komandos nebūčiau sukūrusi nei vieno sėkmingo verslo. Kaip sakoma, vienas lauke ne karys.

Ko palinkėtumėte svajojantiems ir neišdrįstantiems imtis norimos veiklos?

Svajojantiems įkurti savo verslą palinkėčiau trijų dalykų. Pirma, atrasti mėgstamą ir džiaugsmą teikiančią sritį. Antra, nebijoti dirbti, trečia – saikingai rizikuoti. Mano gyvenimo filosofija – jeigu kažko neturiu arba nepadariau, reiškia, kad ne taip stipriai norėjau ar įdėjau nepakankamai pastangų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA