T. Tomilinas į Seimą iškvietė policiją: sako sulaukęs kolegos smūgio | Kas vyksta Kaune

T. Tomilinas į Seimą iškvietė policiją: sako sulaukęs kolegos smūgio papildyta

BNS 2021/12/21 13:40
Tomas Tomilinas ir Valdemaras Valkiūnas / DELFI nuotr. "Kas vyksta Kaune" montažas

Seimo narys Tomas Tomilinas antradienį pareiškė, kad kolega parlamentaras Valdemaras Valkiūnas sudavė jam į krūtinę.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas dėl incidento kreipėsi į policiją, tačiau V. Valkiūnas neigia smurtavęs.

„Aš kalbėjau apie jį svarstant vieną įstatymą, jis paskui priėjo – ką ten apie mane šnekėjai? Aš sakau, papasakosiu, ir jis man taip (sudavė) stipriai į krūtinę. Man neskauda ten labai stipriai, bet visi matė“, – BNS sakė T. Tomilinas.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS patvirtino, kad T. Tomilinas iškvietė pareigūnus, šie išvyko į Seimą aiškintis situacijos.

Pasakodamas apie situaciją T. Tomilinas teigė, jog V. Valkiūnas jam sudavė ne juokaudamas, ir iš principo toks elgesys netoleruotinas.

„Tai nebuvo juokais, tai buvo agresyvu, ir taip neturi būti. Ukrainos parlamente mušasi parlamentarai, bet mes esam ne Ukrainoj, mes esame Lietuvoje ir, mano galva, taip elgtis negalima. Jei mes toleruosime tokį elgesį, kartelė eis žemyn, suprantu, kad agresijos visuomenėj yra daug, sunkūs klausimai svarstomi, labai daug kviečiančių smurtauti pseudolyderių atsiranda, ir man tas labai nepriimtina. Aš kreipiuosi į policiją, man nėra tikslo velti labai stipriai policijos, bet reikia fiksuoti, o toliau etikos komisija turi svarstyti“, – kalbėjo T. Tomilinas.

Telefonu BNS atsiliepęs V. Valkiūnas paneigė sudavęs kolegai, tačiau pokalbį nutraukė, sakydamas, kad savo komentarą pateiks vėliau, išėjęs iš salės.

„Ne, kas ten trenkė“, – pasakė V. Valkiūnas ir teigė nebegalintis kalbėti.

Vėliau V. Valkiūnas žurnalistams teigė netrenkęs T. Tomilinui. „Netrenkiau, ką aš trenksiu tokiam dideliam jaunam“, – sakė parlamentaras.

„Jis (T. Tomilinas) įžeidžiančiai pasisakė, aš norėjau išsiaiškinti, ką jis kalbėjo. Ne (smūgio nebuvo), jis tik mosikavo rankomis pats ir viskas. Kalbėjo apie mane įžeidžiančiai, nebuvo ten jokio smūgio, aš tik norėjau išsiaiškinti“, – kalbėjo V. Valkiūnas.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis sakė, kad incidentą turi išsiaiškinti policija.

„Policijos reikalas ištirti šitą galimai nusikalstamą veiką. Nesvarbu, kas kur ką įžeidinėja, jei įžeidinėja, yra kitos procedūros numatytos, bet smurtauti tikrai ne vieta ir iškviesta policija“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Papildyta 16.22 val.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS patvirtino, kad antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį.

Pagal jį, tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA