Ateinančios savaitės orai mažai kuo skirsis nuo savaitgalio: bus šilta ir vėjuota | Kas vyksta Kaune

Ateinančios savaitės orai mažai kuo skirsis nuo savaitgalio: bus šilta ir vėjuota

R. Tenio nuotr.

Virš Rytų Europos stiprėjant aukšto atmosferos slėgio laukui artimiausiomis dienomis Lietuvoje įsitvirtins sausi, gana saulėti, vidutiniškai šilti, bet gana vėjuoti orai, skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Sekmadienio rytą virš rytinių rajonų dar telksis tankoki, pamažu besisklaidantys debesys. Dieną danguje debesų bus reta jau ne tik ne tik šalies vakaruose, bet pagaliu saulė drąsiau suspindės ir rytiniuose šalies rajonuose. Kartu iš Vidurio Europos pamažu skverbsis ir šiltesnių orų banga.

Įdienojus vakarinėje šalies pusėje temperatūra kils iki 17–18, kai kur pajūryje, pietvakariniame šalies pakraštyje gali pasiekti 19 laipsnių šilumos. Rytinėje šalies dalyje bus truputį vėsiau, nuo 14 iki 16 laipsnių šilumos. Visoje šalyje pūs pietryčių stiprokas vėjas.

Vilniuje debesys prasisklaidys dar prieš vidurdienį. Temperatūra popiete kils iki 15–16 laipsnių šilumos. Kaune tankesni debesys sunyks jau dienos pradžioje, o temperatūra pakils iki 17–18 laipsnių šilumos. Saulėčiausia ir šilčiausia bus Klaipėdoje, temperatūra įdienojus kils iki 19 laipsnių, bet pūs stipresnis nei Rytų Lietuvoje pietryčių vėjas, siekiantis iki 13 m/s.

Savaitės pradžioje orai mažai keisis. Vyraus nepastoviai ar net mažai debesuoti orai. Lietaus tikimybė bus nedidelė. Išliks gana stiprus pietryčių vėjas. Oro temperatūra naktimis svyruos tarp 5–10, dienomis bus 14–18 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA