Trečdalio naujausios siuntos „BioNTech-Pfizer“ vakcinų iškart realizuoti nepavyko (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Trečdalio naujausios siuntos „BioNTech-Pfizer“ vakcinų iškart realizuoti nepavyko (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį ryte į Lietuvą lėktuvu atskraidinta tryliktoji gamintojo „BioNTech-Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso (COVID-19) siunta. Ją sudaro 31 590 vakcinos dozių, kurių didžioji dalis šiandien pasieks savivaldybes, tačiau dalies vakcinų kokybė bus vertinama papildomai.

Kaip nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime, kroviniui pasiekus Lietuvą gamintojas informavo, kad jam vykdant transportavimą dalyje krovinio temperatūra galėjo nukrypti nuo reikiamos normos. Įtarimas kilo dėl 11 700 vakcinos dozių, todėl jų realizavimas buvo laikinai sustabdytas, pradėtas kokybės vertinimas.

Pirmadienį po pietų gamintojui informavus, kad 5850 vakcinos dozių gali būti naudojamos, jos taip pat iškeliavo į skiepijimo centrus. Likusios vakcinos bus saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol bus gautas gamintojo patvirtinimas, kad jos gali būti naudojamos.

Nuo gruodžio pabaigos „BioNTech-Pfizer“ į Lietuvą pristatė 299,7 tūkst. vakcinos dozių, 261,1 tūkst. jau sunaudota gyventojų skiepijimui.

Nuo COVID-19 bent kartą paskiepyti 253,6 tūkst. šalies gyventojų arba 9 proc. visuomenės. Išsamesnė vakcinacijos statistika yra pateikiama Statistikos departamento švieslentėje.

Į Lietuvą atvykus naujoms vakcinų siuntoms, informacija apie jas yra atnaujinama SAM svetainėje. Gyventojų vakcinacijos planą ir kitą aktualią informaciją apie vakcinas rasite specialiame SAM portale.

Papildyta 19.45 val.

Pirmadienio vakare gamintojas informavo Sveikatos apsaugos ministeriją, kad likusi siuntos dalis – 5850 vakcinos dozių – yra tinkama tolesniam platinimui ir naudojimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA