Įspėjimas vairuotojams: eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas vairuotojams: eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugelyje šalies rajonų pirmadienio rytą dėl snygio ir pustymo susidarė sudėtingos eismo sąlygos, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Panevėžio, Kėdainių, Pasvalio ir Kauno rajonuose magistraliniuose keliuose vietomis yra prispausto arba pažliugusio sniego, provėžų. Marijampolės rajone plikledis.

Daugelyje šalies rajonų pagrindinių kelių dangos yra provėžotos, padengtos puraus arba prispauso sniego sluoksniu, vietomis iki 10 cm. Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašome būti atidžius, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo.

Utenos, Kupiškio ir Kelmės rajonuose pagrindinių kelių dangos daugiausia drėgnos, tik yra slidžių ruožų mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose.

Didžiojoje šalies dalyje snygis ir pustymas, tik šiaurės vakariniuose rajonuose bei Šiaulių, Kauno, Panevėžio, Vilniaus, Tauragės ir Šilalės rajonuose be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis snygis. Daug kur plikledis. Aukščiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Nežymius dėl slidžios kelio dangos įvykusius eismo įvykius pirmadienio rytą jau fiksuoja internautai. Apledėjusiu keliu skundžiasi garliaviškiai, čia į griovį jau įlėkė „Volkswagen Caddy“ automobilis. Tuo metu Aleksote, kauniečių teigimu, kliudytas ir šviesoforas, o Vilijampolėje – elektros stulpas.

Eismo įvykis Vilijampolėje / „Kur Stovi Trikojis Kaune” „Facebook” grupės nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad sekmadienio vakarą kauniečiai skundėsi slidžia kelio danga įvairiose miesto vietose. Buvo apledėjęs Kalkinės gatvės kalnas, slidi Bitininkų gatvė ir Seniavos plentas, ledas buvo padengęs Europos prospekto įkalnę.

Didelis eismo įvykis užfiksuotas „Via Baltica“ magistralėje ties Kampiškiais – liudininko teigimu, čia buvo susidūrę bent septyni automobiliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA