Apžvelgė Kauno biurų rinką: galimybių plėtrai – daug | Kas vyksta Kaune

Apžvelgė Kauno biurų rinką: galimybių plėtrai – daug

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Pastaruosius kelerius metus Kaune itin sparčiai kuriami nauji verslo centrai ir patalpos: formuojasi ištisi verslo rajonai Karaliaus Mindaugo prospekte ir Jonavos gatvėje. Modernių biurų plėtra skverbiasi ir į Naujamiesčio, Vilijampolės bei Žaliakalnio rajonus. Patys verslo centrų vystytojai atskleidžia, kokie išskirtiniai sprendimai kiekvienam iš jų padėjo užsitikrinti sėkmę ir išsiskirti iš konkurentų bei dalijasi mintimis apie ateitį, rašoma „Kaunas IN“ pranešime žiniasklaidai.

„Naujų verslo centrų statyba Kaunui duoda konkurencinį pranašumą prieš kitus Lietuvos miestus – galimybę plėsti verslą ir steigti darbo vietas centrinėje Lietuvos dalyje, iš kur lengva pasiekti bet kurį šalies regioną. Taip pat suteikia puikią galimybę vietos verslui gerinti savo darbuotojų darbo sąlygas, perkeliant juos į naujus pastatus su naujausiomis technologijomis ir patogesnėmis lokacijomis“, – pastebi nekilnojamojo turto ekspertas, įmonės „ProConcept“ valdantysis partneris Marius Petrikauskas.

Tiesa, pasak jo, šiuo metu verslo patalpų rinka Kaune yra sulėtėjusi: dėl COVID-19 viruso verslai atsargiai stebi situaciją ir neskuba priiminėti sprendimų apie plėtrą ar patalpų atnaujinimus.

„Sakyčiau, labiau vyksta vietų persiskirstymas. Tad ir vertinti artimesnės ateities tendencijas gana sudėtinga. Manau, kad kol iki galo nežinosime, kaip bus stabdoma pandemija, tol, tikėtina, komercinio NT rinka gali išlikti atsargi. Manytina, kad dėl kaštų taupymo gali populiarėti ekonominės klasės bendradarbystės erdvės,“ – svarsto ekspertas.

Tuo tarpu nekilnojamojo turto projektų plėtros ir valdymo įmonės CITUS investicijų ir analizės vadovas Šarūnas Tarutis sako, jog galimybių plėtrai mato itin daug.

„Kaunas sėkmingai pritraukia stambias užsienio investicijas, čia kuriasi visame pasaulyje žinomi prekių ženklai, todėl biurų ploto poreikis tikriausiai augs. Iš kitos pusės, šiame mieste kuriasi daug jaunų, sparčiai augančių įmonių, startuolių, kuriems taip pat anksčiau ar vėliau iškils modernių, patogių ir išmanių patalpų poreikis. Taigi, potencialo augti šiam segmentui Kaune išties netrūksta ir per artimiausius 2-4 metus turėtume pamatyti sparčią naujų biuro patalpų plėtrą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA