Pasaulio sveikatos organizacijos atstovė: su koronavirusu reikės gyventi dar ne vieną mėnesį | Kas vyksta Kaune

Pasaulio sveikatos organizacijos atstovė: su koronavirusu reikės gyventi dar ne vieną mėnesį

BNS 2020/07/09 08:34
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvai gerai sekasi tvarkytis su koronaviruso pandemija, tačiau su virusu gyventi dar reikės ne vieną mėnesį, sako Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovė.

„Lietuva, sakyčiau, tikrai labai stengiasi atsižvelgti į PSO rekomendacijas ir galbūt kartais turėjo greičiau veikti nei organizacija paskelbdavo savo rekomendacijas – būdavo ir tokių situacijų. Tačiau tikrai Lietuvoje matome, kad situacija yra valdoma“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė PSO atstovybės Lietuvoje vadovė Ingrida Zurlytė.

Vis dėlto ji ragina žmones neprarasti budrumo, nepamiršti rekomendacijų ir apsiprasti su tuo, kad viruso problema išliks dar ne vieną mėnesį.

„Budrumo prarasti jokiu būdu negalima, žinoma, kad visi yra šiek tiek pavargę – ir nuo pačios informacijos, ir nuo šiokios tokios įtampos dėl to reikalo, vis tik reikia susitaikyti, priimti tą situaciją ir pripažinti, kad su ta infekcija dar būsime kurį laiką – tikrai ne mėnesį, ne du, daugiau“, – sakė ji.

Primename, kad vakar po Vyriausybės posėdžio premjeras Saulius Skvernelis taip pat užsiminė apie antrąją koronaviruso bangą ir kaukių dėvėjimą. Tuo tarpu, Vyriausybė pratęsė sienų kontrolę, bet leido renginiuose dalyvauti daugiau žmonių.

Lietuvoje, trečiadienio duomenimis, nustatyta dešimt naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 1854.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA